Časopis za pokrajino Posavje
26.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prvi točki v gosteh za Dobovčane

Objavljeno: Ponedeljek, 15.10.2018    Rubrika: Rokomet Sporočilo
20181013_203251
Kraj zločina je bil tokrat v Ivančni Gorici v dvorani OŠ Stična. Napad so začeli domačini in povedli z zadetkom na koncu najboljšega strelca Žana Grojzdka. Vendar pa jim naši fantje niso ostali dolžni in rezultat hitro izenačili. V prvih minutah je bila igra dokaj izenačena, nato pa so gostitelji nekoliko pobegnili in v 11. minuti prišli do najvišje prednosti treh golov ob rezulatu 7:4. Kljub nekaj napakam naših fantov vodstvo SVIŠ-a ni trajalo dolgo, po nekaj izgubljenih žogah domače ekipe smo v 21. minuti prišli do prvega vodstva 11:12. Zopet je postalo napeto in gostitelji so nas vztrajno lovili. Izgledalo je že, da se bomo ob polčasu razšli z neodločenim izidom, ko je nato v zadnji sekundi za vodstvo ob polčasu s krila izjemno zadel Izidor Hotko. Rezultat ob polčasu je bil 17:18.

Drugi polčas so začeli naši fantje, vendar brez zadetka. Slednjega smo dočakali šele v 35. minuti, poleg tega pa je bil v 33. minuti izključen Matevž Kunst in v 35. še Matej Kučič. Ekipa SVIŠ-a je teh pet minut izkoristila in prišla do vodstva z minimalno prednostjo. Nato pa so se začele napake v napadu in naši fantje so priložnost izkoristili ter pobegnili na tri gole razlike. V 43. minuti je bil rezultat 20:23, za vodstvo pa je zadel že prej odlični Marko Sintič. Svojo predstavo je nato le še izboljševal. Med 46. in 50. minuto je skoraj sam naredil delni izid 0:4, tri gole je zadel sam, enega pa je prispeval Boris Jazbec. A domači se niso vdali in skoraj naredili preobrat, počasi so se približevali in v 57. minuti po zadetku Grojzdka prišli do izenačenja - 31:31. Nato pa je v višjo zopet prestavil neustavljivi Sintič, ki je z Jazbecem v istem razmerju kot deset minut prej potrdil dobovsko zmago. Za zaključek sta v 60. minuti z drugim strelcem naše ekipe Lucianom Buro izvedla »cepelin« in slavili smo z rezultatom 31:35.

Zagotovo pa ne bi zmogli brez našega osmega igralca, naših navijačev. V soboto so zopet pokazali »dubofski duh« in v lepem številu prišli v Ivančno Gorico, kjer so bučno podpirali naše fante. Velik poklon!

Marko Sintič: »Današnja zmaga proti SVIŠ-u nam zagotovo veliko pomeni, saj smo sedaj v pozitivnem nizu. Z zmago proti Dolu smo se dvignili kot ekipa. Potrebovali smo to zmago, ki pa smo jo danes nadgradili z igro, ki sicer ni bila najboljša, ampak zmaga je zmaga. Sedaj smo na lestvici v malo lepšem položaju, čaka nas še tekma proti Ormožu doma, ki jo zagotovo nameravamo dobiti. Vemo, kaj ta tekma prinaša, saj gre za zelo specifično ekipo, vendar cilj je jasen - zmaga.«

Luka Zafran, RK SVIŠ: »Danes smo bili premalo agresivni v obrambi, predvsem v prvem polčasu in tega si na takšni tekmi ne bi smeli privoščiti. V drugem polčasu smo nato lovili priključek, bili na koncu blizu, vendar smo naredili preveč napak, da bi tekmo obrnili v svojo korist. Tako lahko le čestitam Dobovi za zmago. Sedaj moramo delati naprej, vsako tekmo smo blizu, vendar nam na koncu malo zmanjka, kjer se pokaže naša neizkušenost. Verjamem, da se še lahko priključimo zraven in na koncu ostanemo v igri. Lepo je bilo zopet videti te fante, vendar na igrišču smo si vsi nasprotniki.«

SVIŠ Ivančna Gorica - MRD Dobova 31:35 (17:18)

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Tekavec, Knez 1, Zafran 3 (2), Fink 3, Grojzdek 8 (2), Hrovat 6, Stopar 3, Škorc, Košir 1, Pirnat, Struna, Kutnar, Krabonja 4, Zlatnar, Bučar, Košir. Trener: Aleksander Polak.

MRD Dobova: Dular 1, Markušić 3, Leben, Kučič, Polutnik, Humek, Bura 7, Majić 3, Jazbec 2, Zavodnik, Krnc, Šušnjara 2, Kunst, Sintič 14 (1), Hotko 2, Novak 1. Trener: Sandi Markl.

Vir: MRD Dobova
« Nazaj na seznam