Časopis za pokrajino Posavje
2.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Remi Dobove proti Šmartnemu

Objavljeno: Sreda, 27.09.2017    Rubrika: Rokomet Sporočilo
MRD Dobova-Šmartno
V 3. krogu 1. NLB leasing lige so naši fantje gostili novince v letošnji izvedbi tekmovanja - RD Herz Šmartno.

Pred tekmo smo vsi pričakovali zmago, saj smo bili na papirju "favorizirana ekipa", saj imamo več prvoligaških izkušenj in domač teren. Gostje se bili suvereni, v tekmo so šli sproščeni, nihče ni pričakoval, da se bodo tako dobro kosali z našo ekipo. Večji del tekme so rokometaši Šmartna celo vodili in naši fantje so bili ves čas v psihološko podrejenem položaju, saj so morali loviti zaostanek. Gostje so v 43. minuti vodili že s 6 zadetki prednosti (15:21)! Na koncu so se naši fantje uspeli približati in v zadnjih sekundah je Hotko priboril strel s sedmih metrov. Trener Markl je najtežjo nalogo na tekmi zaupal Dorianu Markušiću, ta pa je žogo hladnokrvno poslal za hrbet Muratoviča, ki je pred tem odlično branil vrata svoje ekipe. Veselje na koncu je bilo sicer upravičeno, a zgolj ena točka trenerja Markla ni osrečila.

Po tekmi smo ga povprašali za mnenje: "Za nas bi bili uspeh samo zmaga. Na koncu smo si morali prigarati to eno točko, a točka je na koncu tista, ki šteje. Pohvalil bi fante za borbo do zadnje sekunde. Vse ostalo pa ni na željeni ravni, s prikazanim ne moremo biti zadovoljni. Dejstvo pa je, da imamo znotraj ekipe velike težave s poškodbami in da niti na enem treningu oz. tekmi nismo v isti postavi."

V petek naše fante čaka novo težko gostovanje v Trebnjem. Na treningih bo potrebno vložiti še več truda, če bomo želeli konkurirati v letošnji izvedbi tekmovanja. Verjamemo v ekipo in upamo, da kmalu minejo težave s poškodbami in se tudi nam vrne kakšen kanček športne sreče.

Vir: MRD Dobova
« Nazaj na seznam