Časopis za pokrajino Posavje
27.11.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Rokometni Turnir spominov

Objavljeno: Petek, 21.08.2020    Rubrika: Rokomet Redakcija
RK Sevnica, turnir spominov 2020

Rokometni Turnir spominov je v sevniški športni dvorani ponudil dobre športne predstave (posnetek tekme med RK Sevnica in RD Riko Ribnica).

Preteklo torkovo popoldne in večerne ure so bile namenjene rokometnemu turnirju, ki ga RK Sevnica organizira že vrsto let v spomin na vse mnogo prehitro preminule rokometaše.

RK Sevnica, turnir spominov 2020 4

RK Sevnica

Na podiju športne dvorane pri OŠ Sava Kladnika Sevnica so prikazali izjemne akcije trije rokometni klubi – prvoligaš RD Riko Ribnica in RK Dol TKI Hrastnik, ki skupaj z RK Sevnica v letošnji sezoni tekmuje v 1.B državni rokometni ligi.

RK Sevnica, turnir spominov 2020 3

RK Dol TKI Hrastnik

Prva tekma se je odvijala med RK Riko Ribnica in RK Sevnica. »Začeli smo super, igrali čvrsto obrambo ter odločen napad. Na prvi polčas smo odšli z golom prednosti. Vdrugem polčasu smo nekoliko popustili, a smo z rezultatom 18:23 zelo zadovoljni,« je sporočil predsednik sevniškega rokometnega kluba Miran Sečki, ki je po otvoritveni tekmi nagovoril zbrane v športni dvorani. Po odlično odpeti himni mladega Viga Kovačiča se je rokometni turnir nadaljeval. V drugi tekmi, ki se je odvijala med Ribnico in Hrastnikom, je z rezultatom 34:21 slavili prvoligaši iz Ribnice.

RK Sevnica, turnir spominov 2020 2

RK Riko Ribnica

Zadnja tekma turnirja in hkrati borba za drugo mesto se je odvijala med Hrastnikom ter domačo Sevnico. »Verjetno najbolj izenačena tekma dneva se je po petdesetih minutah odločne borbe končala z zmago Hrastnika z rezultatom 20:24,« je ocenil Sečki, ki je nato podelil nagrade. Nagrado je prejel najboljši strelec Kristijan Eskeričić, najboljšemu igralcu Janu Puclju ter najboljšemu vratarju turnirja Nebojši Bojiću. »Vse nagrade, ki jih je prispevala Primo telefonija, so domov pričakovano odnesli igralci Ribnice,« je še povedal predsednik sevniškega rokometnega kluba in dodal, da so se rokometno tekme v Sevnici po (pre)dolgem premoru končno spet prebudile. »Turnir smo odlično izpeljali ob upoštevanju priporočil NIJZ . Prav tako smo zadovoljni z udeležbo navijačev. Hvala tudi ekipi Okusnih dobrot za gostoljubje med in po tekmah ter vsem, ki so prišli spodbujat naše fante ter hkrati upoštevali ukrepe v dvorani,« se je še zahvalil. »Vodstvo kluba in igralci upamo, da se v prihajajoči sezoni srečujemo na tedenski ravni, ko bo Sevnica zopet zaigrala v drugi najmočnejši ligi v državi,« je zaključil.

Končni vrstni red turnirja je bil:
1. mesto: RD RIKO RIBNICA
2. mesto: RK DOL TKI HRASTNIK
3. mesto: RK SEVNICA

S. R./vir in foto: RK Sevnica

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»