Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sevniška rokometna zgodba se bo nadaljevala

Objavljeno: Ponedeljek, 09.09.2019    Rubrika: Rokomet Redakcija
RK Sevnica, turnir (85)

Rokometaši RK Krško in RK Sevnica so bili enakovredni nasprotniki.

Rokometni klub Sevnica, ki deluje neprekinjeno vse od leta 1958, ima novo vodstvo in močno željo po ponovnem vstopu v 1. ligo. Člansko vrsto bo vodil domačin Primož Plazar, bivši krožni napadalec sevniškega rokometnega kluba, ki je svoje znanje nadgrajeval tudi s študijem na fakulteti za šport.

Načrte za novo športno sezono, ki se začne s prvimi rokometnimi tekmami v oktobru, je predstavil na sobotni novinarski konferenci v Vinski kleti Mastnak v Krakovem pri Sevnici novi predsednik sevniškega rokometnega kluba Miran Sečki. »Verjamem, da z dobrim delom lahko napredujemo v 1. B ligo,« je dejal med drugim in poudaril, da bodo v klubu namenili veliko pozornosti tudi delu z mladimi rokometaši in ob tem razveseljuje podatek, da je trenutno registriranih rokometašic in rokometašev več kot 100. »Rokometne tekme naj ponovno postanejo praznik,« je zaključil in povabil na turnir med posavskimi članskimi ekipami RK Sevnica, RK Radeče in RK Krško v sevniško športno dvorano (pri OŠ Sava Kladnika Sevnica).

RK Sevnica, turnir (154)

Prijateljska rokometna tekma med RK Radeče in RK Sevnica se je zaključila z radeško zmago.

Na rokometnem turnirju sta v prvi tekmi merila moči RK Krško in RK Radeče in z rezultatom 22:21 so slavili Krčani. Drugo tekmo, v kateri sta zaigrala RK Sevnica in RK Krško, so v zadnji minuti z rezultatom 23:22 dobili Sevničani. V tretji tekmi rokometnega turnirja med RK Radeče in RK Sevnica, v kateri so dobili priložnost tudi mlajši igralci RK Sevnica, so z rezultatom 29:25 zmagali Radečani. Tekme so sodili Miran Štern, ki je v tej vlogi že 35 let, Jure Vrtovšek in Tomaž Rantah oblačita sodniški dres 20 let. Rokometne tekme so bile odigrane tudi v dopoldanskem času, ko so starejši dečki A in kadeti RK Sevnica odigrali prijateljski tekmi z vrstniki iz Slovenj Gradca. Obe tekmi so dobili Sevničani, starejši dečki A z 28:26, kadeti z 29:23. Tekme na turnirju

V sezoni 2019/2020 sestavljajo člansko ekipo RK Sevnica Luka Cigler, Andrej Horjak, Timotej Kadilnik, Valerij Kadilnik, Tomaž Kolman, Martin Kos, Blaž Kovač, Rok Kozole, Jaka Krnc, Tim Kroflič, Aleksander Kuhar, Marko Mastnak, Sven Novšak, Nejc Mrgole, Črt Pinterič, Matic Stegne, Janev Trajčev, Aljaž Vrtovšek in Tilen Žičkar.

S. R.
« Nazaj na seznam