Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Slabši drugi polčas Krčanom odnesel pomembno točko za obstanek

Objavljeno: Ponedeljek, 24.04.2023    Rubrika: Rokomet Sporočilo
image2.
V petek, 21.4.2022, so krški rokometaši v Mariboru igrali zelo pomembno tekmo z neposrednim tekmecem za obstanek v ligi. Na tekmo so se odpravili v spremstvu velikega števila navijačev, ki so celo tekmo skrbeli, da so se naši rokometaši v Mariboru počutili kot doma. 

V tem duhu so tudi odprli srečanje. Ves prvi polčas so vodili, največ za pet zadetkov, polčas pa zaključili z rezultatom 18:14. Bili so zelo učinkoviti v napadu, svoja vrata pa je dobro čuval Luka Logar. V drugem polčasu so Mariborčani preko zunanje linije vzpostavili ravnotežje na igrišču, našim pa v napadu ni šlo tako kot prvih 30 minut. Korak za korakom se je RK Maribor približeval gostom in poskrbel za napeto končnico. V zadnji del tekme so Krčani vstopili z dvema zadetkoma razlike, a zgrešili zadnja dva napada. Na drugi strani je bil mariborski napad učinkovit. Za kaj več kot 27:27 je Krčanom zmanjkalo časa.
image3.

Na strani RK Krško sta imela dober dan oba vratarja, v napadu je bil zelo učinkovit Marko Sintič z enajstimi zadetki, v prvem polčasu je bil razpoložen tudi Matej Košir. Pri Mariboru sta izstopala Izidor Budja z osmimi in Teo Jezernik s šestimi zadetki.

Tri kroge pred koncem prvenstva je Krško še vedno na zadnjem mestu z osmimi točkami, pred njim sta Maribor in Dobova z devetimi. V 1.B ligo peljeta zadnji dve mesti.

Naslednje srečanje Krčanov bo v soboto, 13.5., doma, z RD LL Grosist Slovan. 

image0.
Medtem pa navdušuje krški podmladek. Da uspešni nastopi na Zajčkovem turnirju v Radečah niso naključje (od koder so odnesli največ priznanj), so pokazali v soboto v Črnomlju na 2. prvomajskem turnirju v mini rokometu. Letnik 2014 so osvojili skupno tretje mesto, letnik 2013 pa prvo. Bravo fantje.

Vir: RK Krško
« Nazaj na seznam