Časopis za pokrajino Posavje
29.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Starejši dečki A RK Krško državni prvaki!

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: Rokomet
Starejši dečki A RK Krško državni prvaki!

V krški »Leteči dvorani« smo pretekli vikend spremljali zaključne boje najboljših slovenskih ekip letnikov 97' in ml. V dveh dneh so se med seboj pomerile ekipe iz Trebnjega, Celja, Kopra in domačinov iz Krškega.

Krčani so upravičili visoka pričakovanja, ki so si jih z letošnjimi igrami in rezultati postavili kar sami. Pred domačo publiko jim je uspelo osvojiti naslov najboljšega v državi v starostni kategoriji do 15 let. S tem so ponovili uspeh izpred dveh let ko so tedaj prav tako pred domačimi gledalci tedaj še kot mlajši dečki A osvojili naziv najboljšega. Tokratni rezultat pa ima še večjo vrednost, saj je dosežen v višji starostni kategoriji, kar ima nedvomno večji pomen, saj odraža konstantno dobro delo z generacijo.

Letošnji turnir se sicer ni pričel povsem po željah domačega stratega Sandija Markla, saj so domačini obudili spomin na lansko finale, ko so izgubili pomembne točke v igri z ekipo iz Kopra. Lansko leto jim je prav poraz proti Koprčanom odnesel naslov prvakov. V prvi svoji tekmi so Koprčanom prepustili pomembno točko saj proti počasni igri nasprotnikov niso mogli razviti svoje prepoznavne igre.

Turnir se je nadaljeval po njihovih željah, saj so z zmago na tekmi proti Celjanom sami odločali o svoji usodi. Pred njimi je bil neposredni obračun z do tedaj najuspešnejšo ekipo na turnirju, ekipo Trebnjega. Trebanjci so v prvih dveh tekmah premagali oba svoja nasprotnika in prišli na odločilno tekmo s prednostjo točke pred Krčani. To je pomenilo, da so Krčani v dvoboju potrebovali zmago.

Ob glasnem vzpodbujanju iz tribun za obe ekipi, je bilo to pravo finale, kjer so Krčani pokazali, kdo trenutno kraljuje v omenjeni generaciji. Trener Sandi Markl, ki že od malih nog dela z eno najuspešnejših generacij v zgodovini krškega rokometa, je ob dosežku dejal: "Izjemen rezultat, izjemna sezona. Poleg osvojitve naslova državnih prvakov, brez enega samega poraza, osvojen turnir na Slovaškem, res izjemno. Težko bo ponoviti kaj takega. Bistveno pa je to, da fantje res igrajo lep rokomet, ter da se na igrišču znajdejo v vsaki situaciji. Mislim, da za to starostno kategorijo igrajo zelo zrel rokomet. Še enkrat jim iz srca čestitam. Hvala vsem staršem in ostalim navijačem, ki ste nas podpirali skozi celotno sezono!"

EKIPA DRŽAVNIH PRVAKOV (število zadetkov na finalu): Zakrajšek (V), Kozole K. (V), Ferlin 7, Koretič 1, Perko, Dragan 14(2), Sintič 23(7), Glaser 1(1), Zorič A. 2, Škoberne 6, Romih 4, Rozman, Škafar 11, Bogovič, Kozole T., Zorič K.; TRENER: Sandi Markl

Čeprav gre pohvala celotni ekipi naj dodamo še, da je bil za MVP najboljšega igralca turnirja izbran kapetan Marko Sintič, za naj vratarja pa Kristjan Kozole. V idealno sedmerko sta bila poleg njiju izbrana še desno krilo Martin Škoberne in krožni napadalec Jure Škafar.

Krčani kljub velikim uspehom letos še niso rekli zadnje »rokometne« besede. V naslednjem vikendu si bodo na finalnem turnirju kadetov letnika 1995 in ml., ki bo potekal v Ajdovščini pot do ugodnega rezultata iskali tudi varovanci Aleta Kukavice. Glede na letošnja razvajanja, ki smo jih deležni iz strani rokometašev iz Krškega si lahko tudi iz Primorske obetamo kakšno kolajno.

Luka Šebek

« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

03.11.2020 | Sporočilo

Lesena igrala ob ribniku Resa

19.05.2020 | Oglas

Trampolini