Časopis za pokrajino Posavje
5.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Z zmago v Ormožu Dobova skočila na 9. mesto

Objavljeno: Ponedeljek, 18.02.2019    Rubrika: Rokomet Sporočilo
ormož10
Tekmo sta z obrambo na obeh straneh odprla vratarja. V naslednjem napadu pa nam je uspelo povesti. Prednost smo držali do 11. minute, ko so vinarji izenačili in nato v naslednji minuti tudi povedli. Vodstvo se je nato nekajkrat izmenjalo, naposled pa smo bili mi tisti, ki smo lovili priključek. Domačini so se nam uspešno uspeli izmikati do zaključka prvega polčasa, ki so ga dobili z rezultatom 19:18.

Drugi polčas nismo začeli obetavno. Minimalna prednost domače ekipe je vsako minuto rasla in uspeli so narediti delni izid 5:0 ter v 35. minuti vodili z rezultatom 25:20. Bali smo se popolnega padca koncentracije, vendar so fantje pokazali, da se lahko vrnejo. Prednost Ormožanov je počasi kopnela in v 51. minuti smo po golu Bure uspeli priti na le gol zaostanka. Za tem je dvojno izključitev zaradi prekrška in nato ugovarjanja dobil Dorian Markušić ter si s tem prislužil že tretjo izključitev in rdeči karton. V naslednjih dveh minutah je domača ekipa zopet pobegnila na +3, vendar nato še sama zaradi pregrobe igre v 53. minuti morala zaradi izključitve Žurana in Kocbeka igrati s štirimi igralci. Številčno prednost na igrišču smo izkoristili in rezultat najprej izenačili ter nato v zadnjih sekundah po zadetku Novaka tudi obrnili v naš prid! Dobovski fantje so slavili z rezultatom 36:35.

To ni bila le tekma z velikim številom golov, mnogimi kartoni in števičnimi izključitvami, ampak je imela tudi dobrodelni namen. Gostitelji so namesto vstopnine zbirali prostovoljne donacije, ki so jih ob polčasu podarili družini Erjavec in enoletni deklici Neži, ki boleha za cebrebralno paralizo. Tako RK Jeruzalem Ormož kot tudi sami smo prispevali družini Erjavec in s skupnimi močmi zbrali 2100 evrov, ki bodo 5-članski družini zagotovo prišli prav.

Matevž Kunst, MRD Dobova: "Borili smo se do konca. Žal našima vratarjema nismo dovolj pomagali skozi celotno tekmo, saj je bila naša obramba slaba. Na koncu pa je Tilen obranil dva ključna strela, ki smo jih morali izkoristiti in obrnilo se je tako, kot je bilo treba. Čeprav je bila v drugem polčasu obramba na višjem nivoju, to še vedno ni bilo to, ampak smo si priigrali dve točki."

Tomislav Balent, RK Jeruzalem Ormož: "Svojim fantom moram čestitati, saj so bili danes popolnoma brez mene. Držali smo prednost, vendar na koncu zopet izgubili v zadnjih sekundah."

RK Jeruzalem Ormož: Bogadi 3, Šoštarič 1, Čudič 12 (4), Žuran 8, Hebar G., Hebar M. 3, Šulek, Kocbek 3, Balent, Niedorfer, Kosi 3, Mesarić 2, Ciglar, Toplak, Horvat, Zemljič.

Trener: Saša Praprotnik
7-metrovke: 4/4
Izključitve: 10 minut

MRD Dobova: Delić, Markušić 6, Rožman, Kovacs 1, Leben, Baznik, Polutnik, Humek, Bura 9, Jazbec, Krnc, Šušnjara 1, Kunst 4, Sintič 6 (1), Hotko 4, Novak 5 (1).

Trener: Damjan Radanovič
7-metrovke: 2/2
Izključitve: 18 minut

Vir: MRD Dobova
« Nazaj na seznam