Časopis za pokrajino Posavje
18.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Za konec rednega dela klonili v Kopru

Objavljeno: Sobota, 10.03.2018    Rubrika: Rokomet Sporočilo
dobova-kopr
Zaostala tekma proti Kopru prinesla pričakovan razplet, fantje pa so se vseeno dobro borili!

RD Koper 2013 : MRD Dobova 27 (14) : 24 (13)

Zaradi bolezni večih igralcev RD Koper je bila tekma 16. kroga preložena. Koprčani od takrat pa do tekme z našimi fanti niso dosegli zmage. Tokrat so bili odločni in želeli pred domačimi gledalci osvojiti točki pred nadaljevanjem v boju za prvaka. Naši fantje pa si bodo morali priigrati obstanek.

Tekmo smo otvorili z odliko in si že v prvih osmih minutah priigrali prednost štirih zadetkov medtem, ko gostje niso dosegli niti enega. Prvič so našo mrežo zatresli v 8.minuti. Uspeli so se približati a naši fantje so še vedno vzdrževali prednost. Rezultatska tehtnica se je poravnala v 25. minuti, ko so domači po zadetku Matijaševiča izenačili na 11, do konca polčasa pa so prednost povišali za en zadetek.

V drugem delu smo videli "negativ" prvega. Tokrat mi nismo uspeli zadeti celih 8. minut, domači igralci pa so polnili našo mrežo. V 38. minuti je Planinc zadel za najvišjo prednost na tekmi (+6) kar je naše fante malo prebudilo in zaigrali so za odtenek bolje. A prednost, ki so si jo Koprčani nabrali v uvodnih minutah drugega dela je bila previsoka in tako so tekmo brez večjih težav uspešno pripeljali do konca.

V končnici za obstanek se bodo naši fantje pomerili s 5 ekipami, točkovni izkupiček pa se prenese iz rednega dela. Trenutno stanje na lestvici je tako:

RK Jeruzalem Ormož - 19 točk

RK Trimo Trebnje - 18 točk

RK Maribor Branik - 18 točk

MRD Dobova - 11 točk

------ IZPAD ------

RD LL Grosist Slovan - 8 točk

RD Herz Šmartno - 8 točk

Prvo tekmo v končnici za obstanek bomo odigrali 17.3. v Ormožu!

Vir: MRD Dobova, foto: RD Koper
« Nazaj na seznam