Časopis za pokrajino Posavje
26.03.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zmaga za RK Dobova in vstopnica med najboljše štiri ekipe Slovenije

Objavljeno: Četrtek, 24.03.2022    Rubrika: Rokomet Sporočilo
rk_dobova

Veselje dobovske ekipe po tekmi (foto: RK Dobova)

Včeraj je v športni dvorani Marof v Novem mestu potekala tekma 1/4-finala Pokala Slovenije, ki so jo rokometaši RK Dobova igrali z MRK Krka. Tekma je bila toliko bolj pomembna zaradi tega, ker je odločala o tem, katera od omenjenih ekip bo šla naprej na odločilni turnir Final 4, na katerem se bodo med seboj pomerile štiri najboljše ekipe v Sloveniji.

V dvorani Marof smo gledali dokaj izenačen dvoboj med ekipama, pa vendar je imela dobovska ekipa ves čas gol prednosti. Prvi gol na tekmi je za Dobovčane dosegel Željko Šukić, čemur je sledilo njegovo obdobje, saj je v prvih desetih minutah zadel še dvakrat in s tem gostujočo ekipo povedel do vodstva s 3:5. Takšna razlika golov je bila v večini ves čas. Polčas se je zaključil z rezultatom 13:10 za Dobovo.

V začetku drugega polčasa so dobovski fantje rezultatu iz polčasa dodali še štiri in celo pet golov ter tako še povišali svojo prednost. V 46. minuti so se rokometaši Krke močno približali (18:19), vendar je ekipa Dobove na koncu pokazala svojo kakovost in dosegla še tri gole. Končni rezultat je bil 22:19 v korist RK Dobova. Največ golov sta v dobovski ekipi dosegla Željko Šukić (7) in Nik Rantah (6).

V finale Pokala Slovenije so tako napredovale štiri najboljše ekipe Slovenije v tem tekmovanju, in sicer RK Gorenje Velenje, RK Celje Pivovarna Laško, RK Dobova in RD Urbanscape Škofja Loka. 

Finalni turnir bo potekal predvidoma 14. in 15. 5. 2022 po razporedu in parih, ki jih bo določil žreb.

Vir: RK Dobova

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»