Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

AMD Krško in Sven zmagala doma, vsi pred novimi evropskimi izzivi

Objavljeno: Torek, 29.08.2023    Rubrika: Speedway Bralci pišejo
01 - JOLE1500 - LONIGO - K3 - foto - JOZE - LESJAK -

V slovenskem speedwayu zori nova generacija evropskih in svetovnih izzivalcev, tokrat v družbi v Krškem na mladinski dirki z Italijani in Madžarom (od leve): Cerjak, Lunardi, Bračko, Lovas, Melato in Zorko.

Na speedway dirkah spremljamo vroče in napeto poletje: mladi in stari dirkajo s polno paro! V soboto smo na stadionu Matije Gubca lahko spremljali klubski dvoboj med Krškim in Lonigom med člani, hkrati pa tudi trening dirko za mlade dirkače (do 16 let) v razredu SW-250. 

Ta teden se nam obetajo tri dirke evropskih prvenstev parov v speedwayu. V torek, 29. avgusta, bo najprej mladinska dirka v Pragi, dva dni kasneje v četrtek, 31. avgusta, pa v poljskem Bydgosczu. V Nagyhalaszu na Madžarskem naše najboljše člane čaka članska polfinalna dirka soboto, 2. septembra 2023.
02 - JOLE1603- LONIGO - K3 - foto - JOZE - LESJAK -

V AMD Krško so organizirali posebno pozivno dirko kot dvoboj dveh klubov, tokrat so na domači stezi zmagali dirkači AMD Krško pred Lonigom 48 : 35.


V članski dirki parov na Madžarski nastopajo Matic Ivačič, Nick Škorja in Anže Grmek kot rezervni voznik. Dobro formo kaže tudi državni prvak Ivačič, ki je na zadnji dirke 2. poljske lige k ekipi Tarnowa prispeval 10 točk k zmagi 46 - 35 proti ekipi iz Rzeszowa. Toda upamo, da bo Matic v celoti okreval po težjem padcu dirke Zlata čelada v Žarnovici, sicer pa bo po potrebi spretno vskočil Anže.
03 - KRSKO - LONIGO - JOLE1506

Ekipa Krškega z okrepitvami (od leve) Anže Grmek, Roland Kovač, Julian Kuny, Luka Omerzel in Nik Škorja.


Dvoboj klubov Lonigo in Krška je bila odlična dirka vsem, tokrat pa so naši izkušenejši  dirkači imeli manjšo prednost, ki so jo izkoristli na stezi: kapetan ekipe Nick Škorja je vse dirke zmagal (15), nato pa tudi finale (3), za ekipo pa so nastopili  še: Luka Grmek, Julian Kuny, Roland Kovacs in Anže Grmek, sicer posojeni dirkač iz AMTK Ljubljana. Na stezi so vsi trdi tekmeci, a po potrebi za ekipo, klub ali reprezentacno zlahka in odlično sodelujejo!

Krško je Lonigo premagal s 48 : 35, najbolj pa sta se izkazala (razen Škorje) še Grmek (12 točk) in Omerzel (7). Za Lonigo so nastopili Andrea Bataglia, Niccolo Percotti, Kevin Cocco, Michele Menani in Nicolas Vicentin, ki je bil med njimi tudi najboljši (10 točk).
04 - JOLE1605- LONIGO - K3 - foto - JOZE - LESJAK -

Na domači stezi so imeli dirkači AMD Krško prednost domačega terena.


V mladinski dirki (do 16 let) sta nastopila dva domača dirkača AMD Krško (Gregor Zorko n Sven Cerjak), dirkač AMTK Ljubljana (Tilen Bračko), en Madžar (Zoltan Lovas) in dva Italijana (Brando Lunardi in Kevin Melato).  Tr prva mesta so si razdelili slovenski dirkači (Cerjak, Bračko in Zorko) pred Madžarom Lovasom in obema Italijanoma: Melatom in Lunardijem.

Sven Cerjak je sporočil svojim navijačem: »Zadnja dirka je pokazala,da sem v dobri dirkaški formi. Nisem pustil,da bi me Tilen Bračko, Gregor Zorko ali Zoltan Lovas  presenetili! Vse vožnje sem končal na prvem mestu.Čestitke tudi italijanskima voznikoma,ki sta pokazala velik napredek. Ob tem se moram zahvaliti tudi mojemu fizioterapevtu,ki je opravil odlično delo in saniral poškodbo rame.
 
5 - JOLE1739- LONIGO - K3 - foto - JOZE - LESJAK -

Pred evropskimi izzivi (od leve): Tilen Bračko, Gregor Zorko in Sven Cerjak bodo nastopili na Češki in Poljski na dveh dirkah EP parov za mladince (do 16) SW-250.


Danes nastopamo  v Pragi (Češka), kjer imamo tretjo dirko EP parov SW-250. Po dirki se selimo v Bydgoszcz (Poljska), kjer bomo odpeljali v četrtek četrto dirko. Z mano potuje mehanik Boris Klenovšek, ker ima Tomaž Klaužar obveznosti doma. Zahvalil bi se vsem navijačem, vsem sponzorjem, matičnemu klubu AMD in mehanikoma. Seveda: Tomaž in Boris hvala za odlično opravljeno delo v boksu.«

Mladinska reprezentanca bo nastopila v postavi Sven Cerjak, Tilen Bračko in Gregor Zorko. Poglejmo še točke po 2 EP dirkah parov (od 4): 1. Danska 22 točk, 2. Poljska 22, 3. Švedska 16, 4.Nemčija 13, 5. Latvia/Finska 12, 6. Slovenija 11, 7.Češka 6, 8. Anglija 6, 9. Estonija 2, 10. Madžarska/Poljska 1 točka.

Seveda upamo na soliden rezultat, a v tej fazi razvoja je najbolj pomembno da dirkači nabirajo kilometre, zbirajo izkušnje, štart in hitrost  iz dirke na dirko... Pravi prebor proti vrhu EP in SP še pride, saj vsi trije zelo hitro dozorevajo in so si po spretnosti, hitrosti in  tehniki precej blizu. 

Srečno Gregor, Tilen in Sven, a tudi srečno Matic, Anže in Nick!
 
Veljko Jukič
Foto: Jože Lesjak
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

22.07.2022 | Sporočilo

Vrt in voda v poletnih mesecih

07.05.2020 | Redakcija

Lesen hladilnik na led

05.05.2020 | Redakcija

Edinstven rudniški števec