Časopis za pokrajino Posavje
19.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Državno prvenstvo se pričenja v Krškem

Objavljeno: Petek, 31.03.2017    Rubrika: Speedway Sporočilo
Ivacic_Magosi_Skorja

Začenja se speedway sezona.

Po zimskem premoru se to nedeljo v Krškem na stadionu Matije Gubca ob 15. uri (uradni trening ob 13. uri) pričenja letošnja sezona v speedwayu. Ob dirki v Krškem se bodo za naslov državnega prvaka, ki ga ponovno brani Matej Žagar, naši vozniki merili še 15. aprila v Ljubljani in 1. julija v Petišovcih pri Lendavi.  

Slovenski grb bodo na tej dirki nosili štirje vozniki, saj je po lanski sezoni prišlo do precejšnjega osipa v dirkaških vrstah na sončni strani Alp. Dokler tako ne bodo mladi vozniki, ki se trenutno vzgajajo v klubih, dovolj zreli za dirkaško licenco in nastop na članskih dirkah, bomo pesti stiskali za Mateja Žagarja in Nicka Škorjo iz AMTK Ljubljana ter Denisa Štojsa in Matica Ivačiča iz AMD Krško.

Da bo tudi tokratna dirka zanimiva, kot si uvod v sezono zasluži, bodo startno listo in konkurenco popestrili še štirje vozniki iz Italije, trije Madžari ter po dva Nemca in Čeha. Manjkal pa seveda ne bo niti stari znanec in en največjih rivalov našega Žagarja na domačih tleh, Hrvat Jurica Pavlic. Ob zanimivih bojih ostalih dirkačev si lahko gledalci tako ponovno obetajo tudi prerivanje obeh omenjenih speedwayskih petelinov.

Že to soboto pa se bo enaka zasedba voznikov merila tudi na dirki v hrvaškem Goričanu, ki pa se ne bo upoštevala za naše državno prvenstvo. Našim selektorjem bo služila zgolj kot merilo za to, kateri od naših voznikov bo ob Žagarju predstavljal Slovenijo na otvoritveni dirki letošnje Speedway GP serije, dirki za VN Slovenije, ki bo 29. aprila v Krškem.

Borut Cvetko / mediaspeed.net
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

11.11.2020 | Redakcija

Popestritev jedilnika z ribami

03.11.2020 | Sporočilo

Lesena igrala ob ribniku Resa