Časopis za pokrajino Posavje
17.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Jutri jubilejna 30. speedway dirka za Zlati znak Občine Krško

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: Speedway
Jutri jubilejna 30. speedway dirka za Zlati znak Občine Krško

To soboto, 1. junija, nas na stadionu Matije Gubca v Krškem ponovno čaka spidvejska poslastica. Na že jubilejni 30. dirki za Zlati znak Občine Krško, ki se bo pričela ob 19. uri (trening ob 17.00), se bodo pomerili vozniki iz kar desetih držav vsega sveta.V konkurenci spidvejistov iz Češke, Avstralije, Ukrajine, Rusije, Argentine, Italije, Poljske, Madžarske in Velike Britanije bodo slovenske barve branili štirje slovenski vozniki. Za domači klub AMD Krško bodo tako nastopili Žiga Radkovič, Denis Štojs in Matic Ivačič, v dresu AMTK Ljubljana pa se bo predstavil Matic Voldrih. Na predstavitvi voznikov pa bomo videli še dva Slovenca, saj bosta Ljubljančan Jernej Pečnik in šele 15-letni član posavskega kluba Žiga Kovačič na svojo priložnost čakala kot rezervna voznika.

Med glavne favorite ob Poljakih Marcinu Jedrzejewskemu, Mariuszu Fierleju in Jakubu Jamrogu sodita še Rus Denis Gizatullin ter Madžar Joszef Tabaka. Gre za imena, ki v profesionalnem spidveju veliko pomenijo, s svojo formo pa blestijo letos že od začetka sezone.

Za naše jezdece bo to zagotovo dobra preizkušnja, saj s takimi imeni ne nastopajo pogosto, če bodo uspeli izkoristiti prednost domačega ovala, pa lahko marsikdo od njih tudi preseneti in, upajmo, zmeša štrene glavnim favoritom. Ker gre za dirko z mednarodno odmevnostjo, bi lahko preblisk kakega od naših pomenil tudi dober znak za morebitno pogajanje s klubi iz tujih profesionalnih lig.

Po končani dirki za Zlati znak bomo kot že vrsto let videli še posebno poslastico, tri vožnje za Memorial Franca Babiča, nekdanjega vrhunskega voznika AMD Krško. Že pred samo dirko pa organizatorji napovedujejo manjšo slovesnost v spomin na Matijo Duha, letos v Argentini tragično preminulega mladega talenta posavskega kluba.

Borut Cvetko/mediaspeed.net

« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte