Časopis za pokrajino Posavje
20.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na dirki SGP v Krškem poleg Žagarja tudi Ivačič

Objavljeno: Četrtek, 09.08.2018    Rubrika: Speedway Sporočilo
SW_Matic_Ivacic_KK

Matic Ivačič na motorju ...

Mednarodna motociklistična zveza FIM in promotor BSI sta potrdila »wild card«, voznika s posebnim povabilom in rezervi za dirko svetovnega prvenstva v speedwayju v Krškem.

Krško bo dirko letos gostilo v soboto, 8. septembra. Na dirki bomo imeli Slovenci tako štiri svoje predstavnike. Poleg Mateja Žagarja, ki je stalni član tekmovanja za svetovno prvenstvo Speedway Grand Prix, bo kot šestnajsti voznik na dirki v Krškem tekmoval Matic Ivačič, član domačega društva AMD Krško, rezervi pa bosta Nick Škorja in Denis Štojs.

DSC_0162

... in na nedavni novinarski konferenci AMD Krško (foto: R. R.)

Ivačič se je na letošnjo sezono pripravljal zelo intenzivno in opravil nekaj sprememb, ki so sadove obrodile že aprila na uvodni dirki za državno prvenstvo. Domače prvenstvo se je preteklo soboto končalo v Lendavi, Ivačič pa je prvič osvojil naslov državnega podprvaka in se tako uvrstil za najboljšim slovenskim speedwayistom Matejem Žagarjem, ki je naslov osvojil že sedemnajstič.

Matej_Zagar_mediaspeed14036S3458

Matej Žagar

Dirka v Krškem bo osma od skupno desetih v koledarju letošnjega svetovnega prvenstva, do krške preizkušnje se bodo speedwayisti pomerili še dvakrat. Prvič že to soboto na Švedskem, zadnja postaja pred Krškim pa bo konec avgusta na Poljskem.

Matej Žagar je v seštevku svetovnega prvenstva trenutno na skupnem enajstem mestu in si še ni zagotovil mesta v seriji Speedway Grand Prix za prihodnjo sezono, zato ga v boju za najboljšo osmerico čaka še kar nekaj dela, podpora na domači dirki pa mu bo prišla še kako prav. Po petih dirkah z veliko prednostjo vodi Britanec Tai Woffinden.

Vir: AMZS
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

19.05.2020 | Oglas

Trampolini

04.12.2020 | Redakcija

Ribiški pripomočki prednikov