Časopis za pokrajino Posavje
26.03.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na prenovljeni progi v Krškem se bodo drevi mladinci borili za vstop med svetovno elito

Objavljeno: Sobota, 07.05.2022    Rubrika: Speedway Sporočilo
amzs_sp_grmek_kalin_praznik

Anže Grmek in Miran Praznik s trenerjem Francijem Kalinom

Danes zvečer bodo člani AMD Krško na stadionu Matije Gubca organizirali speedway dirko mladincev do 21 let, ki bo štela za kvalifikacije za svetovno prvenstvo.

Stadion Matije Gubca v Krškem bo v soboto zvečer znova v znamenju speedwaya. AMD Krško bo namreč gostil kvalifikacijsko dirko za svetovno prvenstvo mladincev do 21 let. Na prenovljeni progi bo vozila ena od sicer treh kvalifikacijskih skupin, v katerih po 16 mladincev lovi štiri mesta, ki vodijo v finalno serijo SGP2. Med njimi bosta tudi mladi Ljubljančan Anže Grmek in adut domačega društva Miran Praznik

Prenovljena proga

Oba slovenska voznika sta šele pred kratkim preizkusila ovalno stezo v Krškem, ki je bila pred začetkom sezone deležna obsežne in zahtevne prenove. Spremenjena je širina obeh zavojev in njuna naklona, zamenjali pa so tudi podlago steze, zato lahko verjetno pričakujemo vrsto izenačenih in napetih voženj. Zanesljivo med mladimi vozniki ne bo manjkalo niti vselej za gledalce zmeraj atraktivnih prehitevanj.

"Upam, da bom imel na sobotni dirki več sreče z motorji, kot sem je imel pred kratkim v ligi na Poljskem. Konkurenca je močna, ampak vseeno se bom maksimalno boril za vsako točko. Kar se tiče poznavanja proge, bom imel rahlo prednost pred ostalimi, saj sem po končani prenovi steze v aprilu na njej lahko dvakrat treniral ter se tako vsaj malo pripravil. Upam na najboljši možen rezultat in vabim gledalce, da pridejo navijat v čim večjem številu," je povedal mladi domačin Praznik. V finalno serijo svetovnega prvenstva mladincev do 21 let, ki jo je nov promotor svetovnih prvenstev po vzoru iz motociklizma preimenoval v SGP2, se bodo uvrstili najboljši štirje na sobotni dirki. Finalna serija pa bo nato del programa na dirkah Grand Prix (SGP) na štadionih v Pragi, Cardiffu in Torunu.

Vir: AMZS
« Nazaj na seznam
»