Časopis za pokrajino Posavje
26.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na tretji dirki za DP zmaga Matica Ivačiča

Objavljeno: Nedelja, 29.08.2021    Rubrika: Speedway Sporočilo
chlupacivacicskorja

Ivačič na najvišji stopnički za zmagovalce, desno Škorja, levo Chlupač

V organizaciji AMD Krško je na stadionu Matije Gubca v soboto zvečer potekala tretja dirka sezone za točke odprtega prvenstva Slovenije, Slovaške in Madžarske.

Tretja dirka odprtega državnega prvenstva v Krškem je prinesla zmago Sremičana Matica Ivačiča (ST Lendava), ki se mu pred zadnjo preizkušnjo nasmiha obramba naslova državnega prvaka Slovenije. Voznike je med treningom sicer nekoliko oviral dež, kar se je poznalo tudi v prvih vožnjah, saj je bila steza kar pošteno drseča. A k sreči to ni terjalo hudih padcev in vse se je izteklo brez poškodb. 

Ivačič je bil vseskozi sila suveren. Že v prvi vožnji je premagal Nicka Škorjo (AMD Krško), kar je nakazovalo dober večer aktualnega branilca naslova državnega prvaka. V vožnji z Anžetom Grmekom je član AMTK Ljubljana sicer boljše štartal, a ga je Ivačič v zadnjem krogu prehitel. Tudi v finalu je štart bolje uspel Čehu Petru Chlupaču, vendar je bil nato v nadaljevanju Ivačič hitrejši. Škorja tokrat na progi, na kateri letos veliko trenira, saj je član domače zasedbe, ni uspel najti načina, kako sklatiti Ivačiča z vrha.

Še en član posavskega društva Denis Štojs je v vseh vožnjah na dirki dobro štartal, izkušnje in poznavanje proge pa sta mu prinesla preboj v finale. Grmek se je v rednem delu izkazal s številnimi prehitevanji in je s tem navduševal, v dodatni vožnji za uvrstitev v finale pa se mu ni izšlo po željah in je v cilj pripeljal na tretjem mestu. Prijetno je presenetil Chlupač. Čeh je v finalu nekaj časa celo vodil, a ni zdržal, saj je Ivačič vnovčil zelo dobro poznavanje proge, na kateri se je vrsto let kalil, ter dobro nastavljen in zelo hiter motor. 

V skupnem seštevku državnega prvenstva Slovenije ima Ivačič samo dve točki prednosti pred Škorjo, enako kot tudi tretji Štojs pred Grmekom, kar pomeni, da je pred zadnjo dirko, ki bo v Nagyhalaszu na Madžarskem, še vse odprto.

Vir: AMZS
« Nazaj na seznam
»