Časopis za pokrajino Posavje
4.03.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Odšel je Krešo Omerzel

Objavljeno: Sreda, 26.10.2016    Rubrika: Speedway Redakcija
Omerzel Kreso (41)

Krešo Omerzel na spominskem večeru v krški knjižnici leta 2011

V novomeški bolnišnici je v 60. letu starosti po hudi bolezni umrl nekdanji speedwayist Krešo Omerzel, večkratni državni prvak in reprezentant.

»Bil sem ljubljenec Franca Babiča,« se je začetkov svoje dirkaške poti v letu 1980 spominjal na spominskem speedwayskem večeru v krški knjižnici leta 2011. Leta 1986 je iz AMD Krško prestopil v AMTK Ljubljana, kjer je vozil sedem let, zadnja leta pred zaključkom športne poti pa je ponovno vozil za Krško. Ob dveh naslovih državnega prvaka velja omeniti sedem ekipnih naslovov in dva v parih (z Jožetom Žibertom in Izakom Šantejem), pa tudi dve zmagi za zlati znak občine Krško, ki ga je osvojil kot prvi domači voznik.
 
Njegova športna kariera se je končala s hudim padcem na dirki za Veliko nagrado AMD Krško 1. avgusta 1998, ko so ga zaradi hudih poškodb hrbtenice, reber in pljuč dan po nesreči operirali v Kliničnem centru v Ljubljani, še teden dni pa se je boril za življenje. Kasneje se je z vztrajnostjo ponovno naučil hoditi, dobro leto zatem pa se je z ramo ob rami s Hansom Nielsenom na krškem dirkališču tudi uradno poslovil od dirkanja.
 
Nedvomno se je poslovila legenda krškega in slovenskega speedwaya.

P. P.
« Nazaj na seznam