Časopis za pokrajino Posavje
2.02.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Slovenijo bodo v Pokalu narodov na Danskem zastopali Ivačič, Škorja in Grmek

Objavljeno: Četrtek, 28.07.2022    Rubrika: Speedway Sporočilo
img_20210902_172623

Z leve: Nick Škorja, Matic Ivačič in Anže Grmek

Slovensko reprezentanco v speedwayu bodo danes, v četrtek, 28. julija 2022, v polfinalni preizkušnji za Pokal narodov sestavljali Matic Ivačič, Nick Škorja in Anže Grmek.

Vojens na Danskem bo v tem tednu gostil Pokal narodov v speedwayu (Speedway of Nations), kjer bo slovenska speedway reprezentanca nastopila v četrtkovem drugem polfinalu proti reprezentancam Nemčije, Velike Britanije, Francije, Švedske, Italije in Slovaške. Pomlajena slovenska reprezentanca, ki je barve AMZS branila že lansko leto v Latviji, se bo tudi letos v sestavi Matic Ivačič, Nick Škorja in Anže Grmek preizkusila v zahtevni konkurenci prebiti na finalni dirki, ki sta predvideni v soboto in nedeljo. Favoriti skupine bodo nedvomno aktualni svetovni prvaki Britanci, ki tudi letos nastopajo z Grand Prix zasedbo, v kateri so Tai Woffinden, Robert Lambert in Daniel Bewley. Selektor slovenske reprezentance Gregor Arnšek od fantov pričakuje borbenost in željo po dokazovanju na ovalu, ki je sicer temelj močnega danskega speedwaya.

Vsi trije reprezentanti pred četrtkovim nastopom kažejo dobro formo na tujih ligaških dirkah. Kapetan ekipe Ivačič je na nedeljski dirki druge poljske lige vknjižil 13 točk za ekipo Polonia iz Pile, Nick Škorja, tudi član AMD Krško, pa uspešno nabira dvomestne izkupičke za mladinsko ekipo U24 poljskega prvaka Sparte iz Vroclava. Tudi Grmek, presenetljivi zmagovalec prve dirke državnega prvenstva Slovenije, je prejšnji teden pošteno opozoril nase na kampu za mladince poljske Ekstralige, na katerem je na zaključni dirki v Torunu zaostal le za domačima mladincema. V Vojensu bo imel vlogo tretjega voznika ekipe in bo lahko menjal kateregakoli od sotekmovalcev.

Na dirki bo še en Slovenec, in sicer Krčan Izak Šantej, ki bo z licenco FIM št. 14973 opravljal pomembno in odgovorno delo tehničnega direktorja preizkušnje.

Polfinale 2 - četrtek, 28. julij

A – ČEŠKA: 1 Vaclav Milik ©, 2 Jan Kvech, 3 Petr Chlupac - selektor: Zdenek Schneiderwind

B – VELIKA BRITANIJA: 1 Tai Woffinden ©, 2 Robert Lambert, 3 Dan Bewley - selektorja: Simon Stead in Oliver Allen

C – FRANCIJA: 1 Dimitri Berge, 2 David Bellego ©, 3 Mathieu Tressarieu - selektor: Laurent Sambarrey

D – ŠVEDSKA: 1 Fredrik Lindgren ©, 2 Oliver Berntzon, 3 Victor Palovaara - selektor: Morgan Andersson

E – ITALIJA: 1 Paco Castagna ©, 2 Nicolas Covatti, 3 Daniele Tessari - selektor: Alessandro Dalla Valle

F – SLOVAŠKA: 1 Martin Vaculik ©, 2 Jakub Valkovic, 3 Patrik Buri - selektor: Jakub Zliechovec

G – SLOVENIJA: 1 Matic Ivačič ©, 2 Nick Škorja, 3 Anže Grmek - selektor: Gregor Arnšek

Vir: AMZS
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte