Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Spidvejist Sven Cerjak uvrščen v finale svetovnega prvenstva

Objavljeno: Četrtek, 13.07.2023    Rubrika: Speedway Redakcija
3. Pokal AMD Krško in Memorial Matije Duha-393

Sven Cerjak

Na 1. polfinalni dirki svetovnega prvenstva posameznikov v kategoriji 250-kubičnih motorjev v švedskem Vasterviku je mladi up krškega in slovenskega spidveja Sven Cerjak osvojil izvrstno 5. mesto, s katerim si je zagotovil nastop na jutrišnjem finalu svetovnega prvenstva.

V polfinalni tekmi je zmago slavil Avstralec Beau Bailey pred Britancem Cooperjem Rushenom (13 točk), tretji je bil Poljak Kacper Manio (12). Uvrstitev v petkov finale, ki ga bo gostila švedska GP prestolnica Malilla, so si poleg Cerjaka in zgoraj navedenih zagotovili še Pedersen, Beczkowski, Karlsson ter Klasson. V Vasterviku bo danes še 2. polfinalna dirka, kjer bo kot drugi slovenski predstavnik nastopil Tilen Bračko.

IMG_20230712_154839
Sven Cerjak je po uspešni dirki povedal: "V prvi vožnji me je sotekmovalec zadel s "piglom" in me odpeljal s sabo. Imel sem veliko težav, da sem lahko položil motor in rešil padec. Zabeležil sem ničlo. Drugo vožnjo sem končal s 1. mestom in najhitrejšim časom do 6. vožnje, 61.2 sek. V tretjem nastopu sem osvojil 2 točki za 2. mesto. V četrtem nastopu sem zopet postavil stvari na svoje mesto in suvereno zmagal. V 5. vožnji sem odlično štartal in vodil dva kroga, potem pa sem po manjši napaki v 3. krogu padel na drugo mesto. Končno 5. mesto in uvrstitev v finale bi poklonil svojemu dedotu Ladotu, ki danes praznuje rojstni dan. Dedo Lado, vse najboljše!  Z doseženim rezultatom se mi je uresničila želja, da se uvrstim v veliki finale, v SGP3. Zahvalil bi se vsem, ki ste danes v Sloveniji navijali zame, vsem sponzorjem, mehaniku Borisu Klenovšku in matičnemu klubu AMD Krško! Velik HVALA vsem!"

Torej jutri držimo pesti za Svena Cerjaka!

Vir in foto: Boštjan Levičar
« Nazaj na seznam
»