Časopis za pokrajino Posavje
17.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vreme speedwayistom privoščilo velikonočni počitek

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: Speedway
Vreme speedwayistom privoščilo velikonočni počitek

Ta konec tedna bi se že tradicionalno tudi v Sloveniji s prvimi dirkami morala pričeti sezona speedwaya. Tako bi se že v soboto v Ljubljani na stadionu Ilirije morali vozniki iz petih držav pomeriti v na novo ustanovljenem prvenstvu parov, nedelja pa je bila rezervirana za uvodno preizkušnjo skupnega državnega prvenstva posameznikov Slovenije in Hrvaške, ki bi bila na stadionu Matije Gubca v Krškem.

Sneg, nizke temperature, predvsem pa deževna napoved so bili krivi, da proge niso v stanju, ki bi zagotavljalo varnost voznikov, pa tudi deževje med dirko ni prijatelj dirkačev brez zavor.

Vodstvo obeh klubov, AMTK Ljubljana in AMD Krško, se je tako v dobro dirkačev, pa tudi gledalcev, ki se lahko sedaj povsem posvetijo družinskim praznikom, odločilo, da bo dirke odpovedalo in nadomestilo v kasnejšem terminu. Zaradi usklajevanja z vozniki in ostalimi državnimi zvezami, bo nov datum dirk znan v prihodnjem tednu.

Da so se klubi tako hitro uskladili glede odpovedi dirk, pa gre še posebej na roko Mateju Žagarju, ki trenutno trenira na Poljskem, čakala pa naj bi ga tudi dirka angleške lige. Zaradi pravočasne odpovedi dirke v Krškem ima tako prihranjenih 3000 kilometrov poti, ki bi jih moral opraviti v primeru, če bi bila dirka odpovedana šele v nedeljo.

Vir: AMTK Ljubljana in AMD Krško

« Nazaj na seznam
»