Časopis za pokrajino Posavje
28.01.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Žagar šele v superfinalni vožnji ugnal Ivačiča in 18. postal državni prvak

Objavljeno: Petek, 19.07.2019    Rubrika: Speedway Redakcija
3-Zagar-163

Serijski državni prvak v speedwayu Matej Žagar se je moral pošteno potruditi ... (foto: AMZS)

Športni park v Petišovcih pri Lendavi je bil 13. julija prizorišče tretje in hkrati zadnje dirke državnega prvenstva v speedwayu, ki jo je organiziral klub ST Lendava. Gledalci so spremljali zanimive in razburljive vožnje, odločitev o državnem prvaku pa je padla šele v dodatni, superfinalni vožnji.

Matej Žagar je bil prvi favorit preizkušnje na ovalu v prekmurski ravnici. V prvi, peti in deveti vožnji ni dovolil presenečenja ter je vse tri dobil, nato pa ga je v trinajsti presenetil prvi zasledovalec v lovu na prvo mesto Matic Ivačič. Član AMD Krško je imel po dvajsetih vožnjah maksimalni izkupiček petnajstih točk, Žagar pa eno manj.

DSC_0242

... da je v odločilni vožnji le ugnal Matica Ivačiča (foto: arhiv PO).

Ob Ivačiču in Žagarju sta se v finalno vožnjo uvrstila še krški voznik Denis Štojs in Danec Matias Nielsen. V njej je Ivačič še drugič v tem večeru ugnal Žagarja, tretji je bil Nielsen, četrti pa Štojs. To je pomenilo, da sta se Ivačič in Žagar izenačila po točkah v skupnem seštevku za državno prvenstvo in o naslovu državnega prvaka v speedwayu je odločala dodatna, superfinalna vožnja. Na štartu sta bila še tretjič v večeru skupaj Ivačič in Žagar. Prvi na poziciji A, drugi na poziciji B. V igri živcev so do izraza prišle tudi izkušnje in zmaga je pripadla Ljubljančanu, ki se je tako osemnajstič v karieri veselil naslova državnega prvaka.

"Zadovoljen sem, da sem osvojil še 18. zvezdico slovenskega prvenstva. Prav tako pa tudi, da je prav Matic, ki je dejansko moj varovanec, saj mu pomagam tako pri motorjih, opremi in nasvetih glede dirkanja, v tej sezoni napredoval tako daleč, da sem se moral pošteno potruditi, da sem ubranil naslov prav proti njemu," je po koncu dirke izjavil Žagar.

Drugo mesto v skupnem seštevku je pripadlo sremiški puščici, kot navijači pravijo Ivačiču, tretje pa Denisu Štojsu. Slednji je izkoristil odsotnost poškodovanega Nicka Škorje in je tako prišel do naziva tretjega najboljšega speedwayista v Sloveniji v letu 2019 v državnem prvenstvu. Škorji je vseeno pripadel naslov najboljšega mladega voznika, saj je imel dovolj zaloge točk še iz preteklih dveh dirk v Krškem in Ljubljani.

R. R., vir: AMZS
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte