Časopis za pokrajino Posavje
1.08.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Žagar z zmago v Krškem proti sedemnajstici

Objavljeno: Ponedeljek, 02.04.2018    Rubrika: Speedway Sporočilo
2018_DP_KK_IVacic_Zagar_Stichauer

Najboljši trije na dirki: (z leve) Ivačič, Žagar in Stichauer

V Krškem je uvodna dirka državnega prvenstva v speedwayu na velikonočno nedeljo že tradicionalno postregla s pričetkom slovenske sezone v speedwayu. Blizu tradicije pa je bila tudi brezmadežna uvodna zmaga Mateja Žagarja, ki je s tem napovedal naskok na že sedemnajsti zaporedni naslov državnega prvaka Slovenije. Drugo mesto je na zadovoljstvo domače publike z odličnimi predstavami zasedel domačin Matic Ivačič, tretje pa si je privozil gost iz Češke Hynek Stichauer.

2018_DP_KK_Pintar_Skorja_Hribersek

Najboljši trije mladinci: (z leve) Pintar, Škorja in Hriberšek

Dobro obiskana dirka je že na začetku postregla z dvema padcema slovenskih voznikov. Ljubljančan Jan Pintar je brez večjih težav lahko dirko nadaljeval, Denis Štojs, veteran iz AMD Krško, ki je od dirke na domačem ovalu pričakoval vse kaj drugega kot ničlo, pa je sicer dodobra potolčen, a brez hujših poškodb svoj nastop zaključil že po prvem izhodu na stezo stadiona Matije Gubca. Da je bila mera polna, si je svoj položaj za naskok na stopničke z nedelujočim motorjem že v prvem poizkusu pokvaril tudi Laščan Nick Škorja, sicer član AMTK Ljubljana.

Na dirki smo videli tudi krstni nastop Jerneja Hriberška, člana AMD Krško, ki je sicer prvi voznik, ki izhaja iz mladinske šole speedwaya AMD Krško. Gre za devetnajstletnika, ki je na dirki osvojil vsega točko, kljub temu pa nakazal, da gre razvoj v pravo smer in da se počasi ponovno polnijo startne liste tudi z novimi slovenskimi vozniki. Zdaj čakamo še na kakega novinca iz Speedway Teama Lendava, kjer bi naj tudi ponovno šlo na bolje. Ljubljančan Jan Pintar, sicer sin šestkratnega prvaka Grega Pintarja, že kaže, da bi se dalo nanj v prihodnosti še računati. Na tokratni dirki je tako nabral pet točk in se uvrstil na drugo mesto v mladinski konkurenci, ki jo je brez prave konkurence z desetimi točkami dobil njegov klubski kolega Škorja. Slednji je namreč v nadaljevanju dirke spravil v red svojo konjenico ter nanizal še dve zmagi in dve drugi mesti.

Naslednja, druga od treh dirk DP, bo 14. aprila v Ljubljani.

Rezultati:

1. Matej Žagar, AMTK Ljubljana, 15+3, 2. Matic Ivačič, AMD Krško, 13+2, 3. Hynek Stichauer, 14+1, 4. Michal Skurla, oba Češka, 10+0 … 6. Nick Škorja, 12 ... 11. Jan Pintar, oba AMTK Ljubljana, 5 ... 15. Jernej Hriberšek, 1, 16. Denis Štojs, oba AMD Krško, 0.

Mladinci: 1. Škorja, 2. Pintar, 3. Hriberšek.

Borut Cvetko / mediaspeed
« Nazaj na seznam