Časopis za pokrajino Posavje
26.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Policijska TONFA na svetovnem turnirju v futsalu na Nizozemskem

Objavljeno: Sreda, 17.10.2018    Rubrika: ŠPORT Redakcija
futsal - TONFA - policija (11)

Brežiška ekipa policistov TONFA

Tudi v letošnjem letu se je futsal ekipa Športno turističnega društva TONFA, ki jo sestavljajo brežiški policisti, udeležila 36. svetovnega policijskega turnirja v futsalu – WPIST (World Police indor soccer tournament) na Nizozemskem. Turnir je zadnja leta razširjen in se nanj lahko ob ekipah policije prijavijo še ekipe gasilcev, carine, vojske, davčnih organov in ministrstev notranjih zadev vseh držav sveta.

Turnir je potekal od ponedeljka, 8. 10., do petka, 12. 10., na Nizozemskem, in sicer v mestih Groenlo, Eibergen in Lichtenvoorde. Glede na to, da je Nizozemska precej oddaljena, je ekipa odšla na pot že v nedeljo zjutraj in si po poti ogledala Orlovo gnezdo na Bavarskem in mesto Mainz, kjer so tudi prespali. V ponedeljek so nato nadaljevali do Nizozemskega mesteca Groenlo, v počitniško naselje Marveld, kjer so bili nastanjeni. V ponedeljek zvečer so se udeležili svečane otvoritve in predstavitve vseh ekip. Na turnirju je bilo prijavljenih 208 ekip iz 54 držav sveta, ki so tekmovale v štirih kategorijah (moški, moški 35+, moški 45+ in ženske). Turnir je potekal v šestih športnih dvoranah.

futsal - TONFA - policija (15)

Turnir na Nizozemskem so izkoristili tudi za ogled naravnih in drugih znamenitosti

Ekipa ŠTD TONFA je nastopila v skupini F. Najprej so odigrali tekmo proti ekipi C.S.A. Rabie el Djazairi iz Alžirije in izgubili z rezultatom 1:2. Nato so zabeležili pet zaporednih zmag proti ekipam PZ Wano-Temse iz Belgije, Catalunya team iz Španije, Gendarmerie National Francaise iz Francije, Sussex iz Anglije in Berufsfeuerwehr Hagen iz Nemčije. Na koncu so odigrali še tekmo proti ekipi IPA Suceava iz Romunije in zabeležili minimalni poraz z 0:1 ter osvojili 3. mesto v skupini. S tem so se prebili v izločilne boje in v šestnajstini finala odigrali tekmo z ekipo The COPS iz Portugalske. Po dramatični tekmi, v kateri se je eden izmed brežiških nogometašev težje poškodoval, so zmago slavili Brežičani z rezultatom 1:0. V osmini finala jih je nato pričakala ekipa gasilcev Kyiv Academy iz Ukrajine. Brežičani so bili dostojen nasprotnik in se skozi vso tekmo dobro borili in na koncu imeli nekaj priložnosti, da bi iztržili neodločen rezultat, vendar jim ni uspelo. Z rezultatom 1:2 so bili boljši Ukrajinci, kateri so se nato prebili vse do finala, kjer so premagali ekipo naših južnih sosedov National police team Croatia z rezultatom 5:1. Tako je ekipa ŠTD TONFA na koncu osvojila odlično 9. mesto, kar je do sedaj v njihovih petih nastopih na omenjenem turnirju tudi najboljši rezultat.

Brežičani so si na prosti dan ogledali nekaj lepot Nizozemske, ki jih ni malo. Najprej so se zaustavili v vasici Kinderdijk za katero so značilni mlini na veter. Nato so se zapeljali do Rotterdama, kjer so si s turistično ladjo ogledali nekaj znamenitosti mesta in Rotterdamsko luko, ki je največja luka v Evropi. Za konec pa so si ogledali še mesto Haag ter se sprehodili po peščeni plaži v okolici Haaga.

Z odlično igro je Brežičanom uspel že lani zastavljeni cilj, preboj med 16 najboljših. Hkrati pa ni veliko manjkalo, da bi naredili še stopničko višje, kar ostaja cilj za naslednja leta. Povedati je treba še, da so ekipe, ki se prebijejo med najboljše, izredno kakovostne in dobro organizirane. Za ekipo policijske postaje Brežice so nastopili letos nastopili Aleksander Ban, Marjan Galič, Robert Jankovič, Tomaž Lenič, Sandi Barkovič, Matej Bračun, Boris Popijač, Toni Čanžar, Mitja Golobič, Gregor Mirt, Marko Major, Klemen Vavričuk in Boštjan Krošelj kot vodja ekipe.

Boštjan Krošelj, foto: Boris Popijač
 
« Nazaj na seznam