Časopis za pokrajino Posavje
26.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sevniški stadion dobiva prve obrise

Objavljeno: Nedelja, 12.08.2018    Rubrika: ŠPORT Redakcija
DSCN2696 (2)

Prvi obrisi sevniškega stadiona so že lepo vidni.

Stadion, ki ga Sevničani in Sevničanke čakajo že več desetletij in za katerega si je kar nekaj let prizadeval tudi danes žal pokojni trener sevniških tekačic in tekačev Rafko Povhe, ki so po izgubi atletske steze pri SŠ Sevnica pogosto trenirali kar na kateri izmed manj prometnih cest v sevniški občini ali pa na atletskem stadionu v Novem mestu ali Celju, dobiva prve obrise.

V bližini bazena, tenis igrišča in športnega doma je že vidna ravnica, na kateri naj bi bilo veliko nogometno igrišče in 400-metrska atletska steza. Sicer pa se na skoraj devetih hektarjih površine načrtuje celovita ureditev športno-rekreacijskega centra - tudi s terasastimi gledišči in dvema dodatnima pomožnima igriščema. 

»Zaradi postopnega razvoja tega območja je z Občinskim podrobnim prostorskim načrtom omogočena fazna gradnja, ki bo vezana na razpoložljiva sredstva ter na občinski program investiranja v športno in drugo infrastrukturo. Terminski plan gradnje je odvisen predvsem od možnosti pridobivanja sredstev s strani države oziroma možnosti črpanja evropskih virov v finančni perspektivi 2014–2020,« pravijo v Savaprojektu d. d. Krško, ki je izdelovalec sevniškega občinskega podrobnega prostorskega načrta.

S. R.
« Nazaj na seznam