Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dr. Robert Golob: Posavje ima posebno mesto v mojem srcu

Objavljeno: Sreda, 06.04.2022    Rubrika: Volitve v DZ RS Redakcija
gibanje_svoboda_predstavitev_kandidatov_brezice (16)

Dr. Roberta Goloba je ob prihodu v Brežice med prvimi pozdravila in sprejela kandidatka za poslanko Nataša Avšič Bogovič.

Stranka Gibanje Svoboda na čelu z njenim predsednikom dr. Robertom Golobom je v torkovem popoldnevu v okviru predvolilnih obiskov strankarskega avtobusa po različnih koncih Slovenije prišla tudi v Posavje, končna postaja tega dne so bile Brežice in tamkajšnje grajsko dvorišče. Ob tej priložnosti so se predstavili tudi vsi trije posavski kandidati Gibanja Svoboda na bližajočih se parlamentarnih volitvah Nataša Avšič Bogovič (Brežice), Tamara Vonta (Krško) in Jernej Žnidaršič (Sevnica).

Nataša Avšič Bogovič, doma iz Brežic, ki je bila včasih tržna inšpektorica pa tudi direktorica Splošne bolnišnice Brežice, nam je povedala, da odločitev o kandidaturi ni bila enostavna, a kljub temu kar logična, saj jo je za politiko navdušil njen pokojni oče, ki je bil tudi poslanec in župan. Verjame, da lahko dr. Robert Golob z Gibanjem Svoboda energijo in vizijo ponese na politični parket, saj ga zaradi trenutne službe v podjetju GEN-I pozna, mu zaupa in ve, kakšne so njegove vrednote, »in tudi vem, kako iskren človek je v dobrih namerah za družbo kot celoto«. Kot poudarja, tudi sama s svojimi vrednotami in vrlinami verjame, da je prava in je lahko dober člen ekipe Gibanje Svoboda, za kar je pripravljena delati v dobrobit vseh tako na lokalni kot državni ravni.
gibanje_svoboda_predstavitev_kandidatov_brezice (24)

Predsednika stranke Gibanje Svoboda je v Brežicah pričakalo lepo število podpornikov.

»Želim si, da se svoboda tako v naših srcih kot našem življenju ponovno vrne med nas, za kar si bom prizadevala,« je dejala ter omenila pravico do medijske obveščenosti, svobode komuniciranja in zasebnosti, ki jih bodo ponovno oživeli, pa tudi, da je treba vladanje z odloki na po njenem zelo enostaven in nesorazmeren način, kar se je še posebej pokazalo v času epidemije koronavirusa, potegniti v drugo smer. Sicer pa se bo, če bo izvoljena za poslanko, zavzemala za pravično in socialno družbo, pri čemer je po njenem ena prvih nalog, ki bi jih morali narediti, analiza minimalnih plač in pokojnin, saj so to po njenem zneski, ki ne omogočajo dostojnega življenja. Nadalje se bo zavzemala za samooskrbo, ki bo šla v smeri bolj čistega in zdravega okolja za vse ter da se kmetom omogoči obdelovanje zemlje, na drugi strani pa je omenila tudi samooskrbo na področju energije s postavitvijo sončnih elektrarn. Zanjo je pomembno tudi, da se poskrbi za delovna mesta z visoko dodano vrednostjo, ki bodo omogočala, da mladi ostanejo v Sloveniji, na področju stanovanjske politike pa se bo borila za čim nižje cene stanovanj in najemnin. Poudarila je še pomen medgeneracijskega sodelovanja na vseh ravneh. »Poskrbeti moramo za zakonodajo, programe spodbujanja tako gospodarstva kot pravne države, da vzpostavimo državni aparat, ki bo, če bo dober za državljane, verjamem, da dober tudi za Brežičane. Za slednje se bom zavzemala, obljubljam, pri vsaki odprti pobudi, želji, ideji, razvojno naravnani za Brežice, na način, da bom znala poiskati in nasloviti te potrebe lokalnega okolja v Ljubljani,« je še izjavila in navedla, da bo v povezavi z zavzemanjem stranke za policentrični razvoj države venomer stopila v bran regionalnim institucijam in ne bo dovolila, da se jih, tako kot se je to dogajalo že v preteklosti, prestavi v Ljubljano.
gibanje_svoboda_predstavitev_kandidatov_brezice (33)

Posavski kandidati stranke Gibanje Svoboda za poslanca: (z leve) Tamara Vonta, Jernej Žnidaršič in Nataša Avšič Bogovič


Nekdanjo novinarko, TV-voditeljico, poslanko, direktorico Direktorata za medije in urednico krškega medija e-Posavje, zdaj pa zaposleno v podjetju GEN-I, Tamaro Vonta, ki prihaja s Sremiča, je odločitev o kandidaturi za poslanko sprva kar malo presenetila, saj je sama sebi obljubila, da se tega ne bo več šla, a je po njenih besedah stanje v državi postalo takšno in daleč od tistega, za kar je še kot študentka šla na plebiscit za osamosvojitev Slovenije, zato se je odločila, da gre še enkrat v boj za poslanko »in naredim vse, kar je v moji moči, da spremenim drsenje naše demokracije oz. ustavne ureditve v to, kar se zdaj že v zelo jasnih obrisih kaže«. Dejala je še: »Za dr. Roberta Goloba in njegovo Gibanje Svoboda sem se odločila, ker ga že zelo dolgo poznam in verjamem, da je on tisti, ki lahko to barko potegne nazaj v pravo smer.« Med prioritetnimi točkami programa je izpostavila zavzemanje za pravno državo, zdravstvo, medgeneracijsko solidarnost, po njenem pa je temeljno, da se komunikaciji, dialogu med ljudmi, med politiki, različnimi institucijami vrne takšna raven, ki si jo vsi ti zaslužijo, ter da se ustvari neko okolje, ozračje sodelovanja, v katerem ne bo zgolj samo iskanja napak, ampak skupne rešitve in poti, je navedla. Njeno stališče je, da če je nekaj dobro za državo in za največje možno število ljudi, je dobro tudi za domači kraj, v tem primeru Krško. »Zagotovo si želim, da bi bila to varna energetska oskrba, ki jo bomo v prihodnjih letih zelo potrebovali,« je zaključila Vonta.

Po besedah Jerneja Žnidaršiča, ki prihaja iz manjše vasi blizu Sevnice, zaposlen pa je v podjetju HESS, je bil povabljen v ekipo, ki jo vodi Golob, in po njegovem mnenju ima stranka zelo dober program, v katerem se vidi in meni, da bo lahko veliko pripomogel predvsem na področju zelene preobrazbe. Kot poslanec se bo zavzemal za mlade, da na področju prehrane preidemo v samooskrbo in lokalno pridelavo ter za neodvisnost od električne energije, »se pravi, da imamo zelene in brezogljične vire energije«. Za to, da gre v igro za poslanca, se ni imel veliko časa odločiti, saj je bila stranka Gibanje Svoboda ustanovljena šele dva meseca nazaj. »Ko sem izvedel, katera ekipa stoji za to stranko, nisem čisto nič okleval in se takoj odločil. Verjamem, da bomo uspeli,« je še dejal Žnidaršič.

Predsednik stranke Gibanje Svoboda Golob je ob prihodu v Brežice dejal, da ima Posavje posebno mesto v njegovem srcu, saj je tako ali drugače, predvsem zaradi službe, z njim povezan že 15 let. »Ne bom vam dajal nobenih obljub, ker jih lahko slišite na televiziji, raje grem med vas in vsakemu dam roko, ker se mi zdi to veliko bolj pomembno, zato sem danes tudi tukaj,« je dejal. Po njegovih besedah so se odločili, da gredo med ljudi, ker želijo začutiti utrip, »ne samo, da vidimo lepote Slovenije, ampak da slišimo, kaj si ljudje želijo«. Dodal je, da jih je na različnih postojankah pričakalo dosti ljudi, kar je dober obet za naprej. »Povedali so mi, da stojijo za nami, ker vedo, da je Slovenija potrebna spremembe v politični kulturi. Vsi skupaj si želimo, da bomo spet začeli delovati po sistemu spoštovanja med ljudmi in od tu naprej graditi skupno državo,« je povedal. O vseh treh posavskih kandidatih pa je izrekel naslednje besede: »Naredili smo mešanico različnih kandidatov. V Sevnici imamo nekoga, ki je iz gospodarstva, v Krškem smo iskali nekoga, ki pozna medije, nevladni sektor ipd., v Brežicah pa imamo kandidatko, ki se odlično spozna na javni sektor, ker je bila tržna inšpektorica, hkrati pa pozna tudi gospodarstvo. Želeli smo namreč zajeti čim več različnih aspektov, zato da bi v Posavju kasneje lahko tvorno sodelovali pri gradnji lokalne skupnosti.«

R. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

03.11.2020 | Sporočilo

Lesena igrala ob ribniku Resa

19.05.2020 | Oglas

Trampolini

19.09.2021 | Redakcija

Hribi in gore še vedno vabijo