Časopis za pokrajino Posavje
17.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Skupščina družbe Vipap Videm: lastnik predlogov uprave ni podprl

Objavljeno: Sobota, 18.09.2021    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
Vipap-20200624

Nadaljnja usoda krške družbe Vipap Videm je še naprej negotova (foto: arhiv PO).

Kot smo že poročali tako v zadnji številki Posavskega obzornika kot v objavi na naši spletni strani, je v četrtek potekala skupščina družbe Vipap Videm, na kateri so delničarji odločali o nadaljnji usodi tovarne. Do kakšnih odločitev je prišlo, si preberite v spodnjem obvestilu uprave družbe Vipap Videm Krško d.d.

OBVESTILO UPRAVE DRUŽBE VIPAP VIDEM KRŠKO d.d.

Na skupščini, ki je bila sklicana za 16. september 2021, so lastniki odločali o predlaganih ukrepih uprave družbe, ki so nujno potrebni za finančno stabilizacijo družbe Vipap. Navedeno je pogoj, da se zaključi operativno prestrukturiranje iz časopisnega na ovojno-embalažni segment, ki je v zaključni fazi.

Uprava obvešča zaposlene, poslovne partnerje in lokalno skupnost, da lastnik predlogov uprave ni podprl.

Hkrati sporočamo, da uprava že nekaj časa intenzivno išče novega dolgoročnega lastnika. Vse stike morebitnih investitorjev je uprava posredovala lastnikom oz. delničarjema VIPAP Holding s.r.o. in VIPAP CZ a.s. z namenom, da se zagotovi nadaljnje poslovanje družbe Vipap.

Vse deležnike pozivamo k strpnosti, Občino Krško pa tudi, da dejavno podpira Vipap pri ohranitvi premoženja družbe in s tem tudi ohranitvi delovnih mest tako v Vipapu kot v hčerinskem podjetju Levas d.o.o. – invalidsko podjetje.

Za razumevanje se vam zahvaljujemo.

Predsednik uprave
Petr Domin
« Nazaj na seznam
»