Časopis za pokrajino Posavje
19.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Slikarska razstava U3 v Knjižnici Sevnica

Objavljeno: Sreda, 15.05.2024    Rubrika: KULTURA Sporočilo
U3, slikarji, Knjižnica Sevnica, N. Vahtar8 (5)

Ana Hočevar se zahvaljuje mentorju Tonetu Zgoncu za vodenje slikarsko-debatnega krožka.

Praznovanje ob 20-obletnici ustanovitve Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje (U3) Sevnica še vedno traja – ob rednem programu rednih torkovih predavanj, ekskurzij in dela v krožkih sta na ogled tudi dve izredni razstavi.

Ustvarjalna dela slikarsko-debatnega in ročnodelskega krožka U3, ki so nastala v dosedanjih dvajsetih letih, so bila na ogled med 3. aprilom do 15. majem v Stari galeriji na gradu Sevnica (več TUKAJ), v Knjižnici Sevnica pa so sadovi njihovega snovanja v zadnjem študijskem letu na ogled do 1. junija.

V sevniški knjižnici razstavlja sedem umetnikov in umetnic slikarsko-debatnega krožka ter enajst domiselnih in spretnih članic ročnodelskega krožka. Na odprtju razstave 7. maja je zapela pevska skupina Utrinek, ki deluje pod vodstvom Franca Bastardija v okviru U3. Razstavljena slikarska dela je predstavil mentor krožka Tone Zgonec, nekaj spodbudnih besed pa sta navzočim namenili podpredsednica društva U3 Alenka Žuraj Balog in direktorica Knjižnice Sevnica Anita Šiško, razstavo pa je odprl likovnik in animator slikarsko-debatnega krožka Marko Okorn.

Romana Ivačič/S. R., foto: R. I., N. V.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

27.06.2021 | Redakcija

Recept za ribji namaz s fižolom

04.12.2020 | Redakcija

Ribiški pripomočki prednikov