Časopis za pokrajino Posavje
28.05.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ustvarjalno slikarsko dogajanje pod krošnjami dreves

Objavljeno: Nedelja, 12.06.2022    Rubrika: KULTURA Redakcija
Likovni shod Grad 2022  (33)

Park v starem sevniškem mestnem jedru je bil enodnevno prizorišče likovnega ustvarjanja na prostem.

V organizaciji Zveze kulturnih društev Sevnica in sevniške območne izpostave JSKD je v včerajšnji sončni soboti potekal že 22. mednarodni likovni shod pod imenom Grad 2022.

Vabilu k likovnemu ustvarjanju v zavetju doma ali na prostem v parku pod široko krošnjo dreves pred sevniško občinsko stavbo se je odzvalo okoli 50 ustvarjalk in ustvarjalcev. V parku, s pogledom na sevniški grad in trški dvorec, je ustvarjalo lepo število ljubiteljic in ljubiteljev likovne umetnosti, a večina jih je ustvarjala doma. Strokovni vodja – sevniški vsestranski umetnik Rudi Stopar, je za letošnji likovni shod izbral tri teme: Risba, Nostalgija in Melanholija, a kdor je želel, je lahko ustvarjal tudi po lastni izbiri.

Likovni shod Grad 2022  (1)

V času likovne kolonije so bila v veznem hodniku trškega dvorca na ogled slikarska dela Martine Hegediš (levo).

Ustvarjalno druženje je dodatno popestrila z razstavo lastnih slikarskih del, razstavljenih v veznem hodniku lično obnovljenega trškega dvorca gostja shoda – slikarka, magistra likovnih umetnosti in oblikovanja, mentorica in pedagoginja, Martina Hegediš iz Trebnjega, kamor se je pred leti preselila iz Novega mesta, kjer je odraščala in zaključila gimnazijo. Je članica DLUD, združenja akademskih slikarjev Dolenjske in prejemnica številnih priznanj in nagrad. Doslej je imela 12 samostojnih in več skupinskih razstav (s svojimi slikarskimi deli se je v lanskem oktobru predstavila v oknu Radgost in v Stari galeriji na sevniškem gradu tukaj).

S. R.

#povezujemoposavje
 
« Nazaj na seznam
»