Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pestra ponudba v čebelarskem centru

Objavljeno: Sreda, 03.08.2022    Rubrika: Ne spreglejte Oglas
DSC_4110

V novozgrajenem Regijskem čebelarskem centru je za stranke odprta maloprodajna trgovina z že dokaj široko vzpostavljeno ponudbo prehrambnih in negovalnih izdelkov na medeni osnovi.

Potem ko je bil 4. junija v Krškem v sklopu projekta Čebelarski mozaik uradno predan novozgrajen Regijski čebelarski center, je od 9. julija dalje za stranke odprta tudi v objektu urejena maloprodajna trgovina z že dokaj široko vzpostavljeno ponudbo prehrambnih in negovalnih izdelkov na medeni osnovi.

Že sedaj pestro ponudbo za zdravje blagodejnih izdelkov iz medu pa nameravajo še pred jesenskimi meseci, ki so povezani z nižjimi temperaturami in posledičnim porastom zdravstvenih težav med prebivalstvom, še dodatno nadgraditi, nam je povedal predsednik Čebelarske zveze Krško Anton Urek, ki ob prodaji izdelkov v prodajalni kupcem nudi tudi svetovanje za njihovo uporabo, še posebej pri uživanju specialnih preparatov.
DSC_4113

Že sedaj pestro ponudbo za zdravje blagodejnih izdelkov iz medu nameravajo še pred jesenskimi meseci še dodatno nadgraditi.

Sem se med drugim uvrščajo naravni čebelji pridelek cvetni prah, ki vsebuje za človeka življenjsko pomembne aminokisline, prav tako s pozitivnim učinkom na počutje in zdravje človeka matični mleček, pa na splošno med ljudmi bolj poznani domači zdravili propolis in čebelji strup, ki sicer predstavlja obrambni sistem čebel, ki se izloči ob njihovem piku, a tako iz izkušenj prednikov kot znanstvenikov nudi vrsto zdravilnih lastnosti in lajša številne zdravstvene težave (nižanje holesterola, krvnega tlaka, blaženje bolečin ipd.). Seveda je kupcem, ki bodo obiskali prodajalno, na voljo tudi osnovna ponudba, to je med v vseh možnih oblikah, nudijo pa tudi čokolade s cvetnim prahom, različne bombone na medeni osnovi, med s suhim sadjem in med v satju, razne čokomede, to je mešanice, ki učinkovito nadomeščajo druge blagovne znamke, a so pa prav tako narejene na naraven način. Med ponudbo velja na tem mestu izpostaviti tudi program kozmetike na medeni osnovi, kot so med drugim šamponi, različne kreme za telo, ustnice, zaščitne kreme proti vetru, mila, različne kopalne soli z izvlečki propolisa idr. »Vsi izdelki so pregledani in izključno slovenskega porekla, ne le po deklaraciji, temveč tudi po izboru. Pomeni, da izdelki niso sestavljeni iz uvoženih sestavin, ravno nasprotno, večina dobaviteljev je z območja Posavja in širše okolice,« poudarja Anton Urek.
DSC_4117

Predsednik Čebelarske zveze Krško Anton Urek ob prodaji izdelkov v prodajalni kupcem nudi tudi svetovanje za njihovo uporabo, še posebej pri uživanju specialnih preparatov.


Prodajalna v čebelarskem centru obratuje v poletnem času od torka do petka med 9. in 12. ter med 13. in 16. uro, s septembrom pa nameravajo preiti na neprekinjeno delovanje med delovniki med 9. in 17. uro, ob sobotah pa med 8. in 12. uro (več o ponudbi v čebelarskem centru, pripravljajočih terapijah in ponudbi za čebelarje pa v prihodnji številki časopisa).

Bojana Mavsar, foto: P. P.

#povezujemoposavje
 
« Nazaj na seznam