Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tudi futsal reprezentanca na evropsko prvenstvo, a brez Posavcev

Objavljeno: Četrtek, 13.01.2022    Rubrika: Nogomet Redakcija
futsal_slovenija_hrvaska (9)

Futsal reprezentanca je novembra v Brežicah odigrala prijateljsko tekmo s Hrvaško (foto: R. R./arhiv PO).

Medtem ko slovenska rokometna reprezentanca danes začenja nastope na svojem trinajstem evropskem prvenstvu, bo slovenska članska futsal reprezentanca čez teden dni začela svoj sedmi nastop na evropskem prvenstvu, ki bo potekalo na Nizozemskem. V rokometni reprezentanci so, kot smo že poročali, kar štirje Posavci, v futsal reprezentanci pa tokrat ni nobenega, čeprav smo v preteklosti imeli reprezentante tudi v tem športu, omenimo zlasti Sebastijana Drobneta in Dejana Bizjaka.

Selektor Tomislav Horvat je predstavil seznam reprezentantov, na katere računa na prvenstvu: Tjaž Lovrenčič (KMN Meteorplast Šic Bar), Nejc Berzelak (KMN FC Litija), Teo Turk (Futsal klub Dobovec), Max Vesel (ŠD FK Siliko), Nejc Kovačič (KMN Oplast Kobarid), Jeremy Bukovec (ŠD FC Ptuj), Igor Osredkar (KMN FC Litja), Denis Totošković (A.S.D. CDM FUTSAL ITA), Nejc Hozjan (A.S.D. FF Napoli ITA), Gašper Vrhovec (KMN FC Litija), Alen Fetić (Petrarca Calcio Cinque ITA),  Klemen Duščak (Futsal klub Dobovec), Žiga Čeh (Futsal klub Dobovec), Tilen Gajser (ŠD FC Ptuj), Matej Fideršek (A.S.D. CDM FUTSAL ITA). Ekipa je zadnje dni trenirala v Litiji, zbrala se bo vnovič v soboto, v torek, 18.1., pa potuje na evropsko prvenstvo na Nizozemskem, kjer tekmovanje začenja v predtekmovalni skupini, kjer so še Kazahstan, Italija, Finska.

»Poznani so vsi uspehi slovenske futsal reprezentance. To je že sedmi nastop reprezentance na evropskem prvenstvu, kar je dokaz kvalitetnega in strokovnega dela. Preteklo evropsko prvenstvo, leta 2018 je bilo v Sloveniji, se je potrdilo, da imamo Slovenci radi futsal,« je ob nagovoru reprezentanci povedal generalni sekretar NZS Martin Koželj, ki je na koncu zaželel izbrani vrsti vse dobro in uspešno na prvenstvu stare celine, ki se začne 19.1., Slovenija pa bo prvič na terenu 20.1, ko se bo pomerila s Kazahstano, 24. 1. sledi tekma z Italijo, 28. 1. pa še s Finsko.

P. P./vir: NZS
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte