Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krški gasilski objekt dobiva prizidek še na drugi strani

Objavljeno: Sobota, 27.02.2021    Rubrika: NOVICE Redakcija
PGE Krsko-obnova-gradnja prizidka (18)

Medtem ko so že vidni obrisi prizidka oz. nadomestnega objekta na zahodni strani ...

Potem ko so se konec lanskega novembra z zaključkom prve faze projekta posodobitve objekta PGE Krško oz. izgradnjo 950 m2 velikega prizidka k obstoječemu objektu vanj preselili operativni gasilci, se nadaljujeta druga in tretja faza tega večletnega vrednega projekta.

Druga faza projekta zajema obnovo 950 m2 površin v obstoječem objektu, gre predvsem za menjavo talnih oblog in elektro inštalacij ter prenovo učilnic in pisarn. Tretja faza pomeni gradnjo nadomestnega objekta, potem ko so pred časom porušili najstarejši, 50 let star del objekta, v katerem so domovali gasilci PGD Videm ob Savi. Kot je pojasnil vodja operative na PGE Krško Anton Starc, so dela pri obnovi obstoječega objekta že v zaključni fazi, nadomestna gradnja pa prav tako lepo napreduje oz. se trenutno dela železna konstrukcija za zalivanje z betonom.
PGE Krsko-obnova-gradnja prizidka (3)

... obnavljajo tudi prostore v obstoječem, osrednjem objektu.

V tem delu bodo pridobili še okoli 800 m2 novih prostorov, v katerih bodo razširili garažne prostore, svoje prostor bodo pridobili tudi gasilci-potapljači, orodjarna in pralnica, poleg tega bodo nove prostore, tako dve garaži kot pisarne, dobili v PGD Videm ob Savi, nekaj prostorov pa tudi Gasilska zveza Krško in Civilna zaščita Krško.
 
Celoten projekt, s katerim bo Krško dobilo sodoben gasilski center z 2800 m2 uporabnih površin, bo, kot smo že večkrat zapisali, predvidoma zaključen še letos. 3,2 milijona evrov vredno naložbo večinsko financira Občina Krško, delno pa pri tem sodeluje tudi PGE Krško.
 
V nadaljevanju je za objektom, na prostoru nekdanje belilnice in bazena, predvidena še izgradnja poligona z 12-metrskim vadbenim stolpom. Gre za naložbo Gasilske zveze Slovenije, občina pa je zanjo zagotovila komunalno opremljeno zemljišče.
 
P. P.

#povezujemoposavje
 
« Nazaj na seznam