Časopis za pokrajino Posavje
12.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv
NUJNO OBVESTILO: Nedeljska elektro dela

Ministrstvo Ekonomski in trgovski šoli Brežice odobrilo oba želena programa

Objavljeno: Petek, 17.01.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
Mojca Tomažin, direktorica ETrŠ

Direktorica ETrŠ Brežice dr. Mojca Tomažin je zadovoljna, da bodo lahko izobraževali nove kadre na področju zdravstva (foto: Adrema).

Nepričakovan preobrat v zgodbi o (ne)odobritvi dveh šolskih programov na Ekonomski in trgovski šoli (ETrŠ) Brežice, bi lahko dejali, še posebej, ker smo še nekaj dni nazaj poročali o tem, da Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport brežiški srednji šoli že več kot deset let zavrača zahtevo šole po umestitvi izobraževalnih programov zdravstvena nega in bolničar. Ministrstvo je namreč brežiški šoli odobrilo oba izobraževalna programa.

Direktorica ETrŠ Brežice dr. Mojca Tomažin je ob tem povedala: "Tako zelo smo zadovoljni in veseli, da bomo lahko izobraževali nove kadre na področju zdravstva, ki jih nujno potrebujemo tako v regiji kot tudi na državnem nivoju. Trajalo je dolgih 14 let, a se je naše prizadevanje končno obrestovalo. Rada bi se zahvalila vsem medijem, ki so nam pomagali pri uresničitvi tega cilja, saj so v zadnjem tednu poročali o naših prošnjah na Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ter vsem našim podpornikom, ki so nas spodbujali in nam bili v oporo. Tako Občini Brežice, Splošni bolnišnici Brežice, projektu MOST, poslancem Posavja, ravnateljem srednjih šol v Posavju in ostalim."

Odobritev ministrstva pomeni, da bo ETrŠ Brežice v naslednjem šolskem letu 2020/2021 lahko prvič razpisala dva nova izobraževalna programa, in sicer Zdravstvena nega (28 vpisnih mest) ter Bolničar - negovalec (26 vpisnih mest).

R. R.
« Nazaj na seznam