Časopis za pokrajino Posavje
28.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V brežiškem domu upokojencev 19 okužb, na Impoljci ustavili širjenje

Objavljeno: Petek, 16.10.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
Dom_upokojencev_Brežice (13)

Brežiški dom upokojencev (foto: arhiv PO)

Nič kaj spodbudna novica prihaja iz Doma upokojencev Brežice, kjer je z novim koronavirusom okuženih kar 19 ljudi.

Kot je sporočila direktorica DUO Impoljca (pod okrilje katerega spada tudi brežiški dom) Darja Cizelj, se je v posebni enoti na Impoljci, kot kaže zaenkrat, okužba ustavila pri eni stanovalki in eni zaposleni. "V DU Brežice pa kljub izvajanju ukrepov nismo uspeli ustaviti širjenja. Tako imamo danes rezultate prvih testiranj, ki kažejo na okužbo 14 stanovalcev in 5 zaposlenih," je povedala sinoči.

Včeraj tekom dneva so testirali še vse ostale stanovalce in stanovalke, tako da so bili z testirani vsi, tako stanovalci kot zaposleni. "Vzpostavili smo rdečo cono, v katero smo premestili okužene stanovalce, trije so zaenkrat še v bolnišnici, dva od teh ne potrebujeta zdravljenja, sta le 'umaknjena'," pravi Cizljeva in zagotavlja, da kadrovsko zaenkrat zadeve obvladujejo in se trudijo, da bi zmogli čimbolj zajeziti širjenje, kar je izredno zahtevna naloga.

Pa še dobra novica: v Domu upokojencev Sevnica so še brez okužbe.

Prva okužba v DSO Krško

Včeraj smo poročali o doslej prvi okužbi pri eni zaposleni osebi v Domu starejših občanov Krško, na podlagi česar so odvzeli brise  60 stanovalcem in 40 zaposlenim. O rezultatih še nismo bili obveščeni.

Večji izbruh v TDU Loka

Že od začetka tedna pa je znano, da je do dokaj obsežnega izbruha okužb prišlo v Trubarjevem domu upokojencev v Loki pri Zidanem Mostu.

P. P.
« Nazaj na seznam