Časopis za pokrajino Posavje
26.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Zupi gre tudi letos dobrodelno okoli Slovenije

Objavljeno: Četrtek, 22.04.2021    Rubrika: Ostali športi Redakcija
619A4985

Poglavc in Zupi na štartu lanskega kolesarjenja okoli Slovenije

Krški rekreativni kolesar Dami Zupi (v Posavskem obzorniku smo ga podrobneje predstavili že lani) se bo s kolegom Alojzem Poglavcem iz Trebnjega drugo leto zapored podal na kolesarski projekt Dobrodelno okoli Slovenije.

Potem ko sta lani, v prvi izvedbi projekta, Slovenijo prekolesarila v zgolj 54 urah, bosta letos 1225 km prevozila v petih etapah, med 27. aprilom in 1. majem. Projekt poteka v sodelovanju s Slovensko karitas in društvom Celiac Slovenija, kolesarja pa bosta zbirala denar za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin. Sredstva bo možno prispevati s SMS sporočili ZAkolo5 na 1919, prispevke pa bodo pobirali tudi na poti. Karitas je odprla poseben račun za zbiranje sredstev.
DOS_2021_0021_210420_MK (1)

Z novinarske konference v prostorih Družine


 
Kot je Zupi pred dnevi povedal na novinarski konferenci v prostorih Družine v Ljubljani, letošnje kolesarjenje ne bo ne tekmovalno ne turistično, pridruži pa se mu lahko vsak rekreativni kolesar, ki se počuti zdravega in ima v nogah že nekaj kilometrov. Pridružite se jima lahko kjerkoli na trasi za toliko časa, kot vam dovoljuje kondicija, zlasti lepa priložnost je to za kolesarje iz raznih kolesarskih društev. Letošnja novost je tudi, da bo celoten dogodek možno spremljati preko spletne strani https://dos.si/. Skozi Posavje bosta kolesarila v zadnji, peti etapi oz. na praznični 1. maj. »Kot Posavcu bi mi veliko pomenilo, če bom imel spremstvo na cesti in podporo ob njej,« sporoča Zupi.
 
P. P.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam