Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Jože Baznik igralec tekme ob zmagi Slovenije proti Severni Makedoniji

Objavljeno: Četrtek, 13.01.2022    Rubrika: Rokomet Redakcija
IMG_20220113_193709_1

Debitant na velikem tekmovanju Jože Baznik je zablestel že na uvodni tekmi in si prislužil nagrado za naj igralca tekme.

Slovenska rokometna reprezentanca je z zmago proti Severni Makedoniji (27:25) odprla letošnje evropsko prvenstvo, ki se je danes začelo na Madžarskem in Slovaškem. Eden najzaslužnejših za zmagoviti začetek Slovenije je Posavec Jože Baznik, ki je zablestel že na svoji prvi tekmi na velikem tekmovanju. 

Nepričakovani junak zmage slovenske rokometne reprezentance nad reprezentanco Severne Makedonije na evropskem prvenstvu je torej vratar Jože Baznik, otrok dobovskega rokometnega kluba. 28-letnemu Bazniku, vratarju francoskega kluba Cesson Rennes (v Sloveniji je poleg Dobove branil še v vratih novomeške Krke in velenjskega Gorenja), je slovenski selektor Ljubomir Vranješ ob težavah z vratarji (ob prihodu na prvenstvo je zaradi okužbe s koronavirusom odpadel še Aljaž Panjtar) na debiju na uradnih tekmah za Slovenijo (!) zaupal mesto prvega vratarja, ta pa jo je več kot upravičil, saj je Severnim Makedoncem ubranil deset od 34 strelov (29 %) in si ob zmagi Slovenije s 27:25 zaslužil naziv igralca tekme.
270378870_731263367837308_819179583419781612_n

Jože Baznik je otrok dobovskega rokometnega kluba (foto: uradna stran prvenstva).

V slovenskih vratih je stal skoraj celotno tekmo in pridno zbiral obrambe ter v ključnih trenutkih obranil nekaj 'čistih' strelov makedonskih igralcev. Na koncu se je zelo razveselil prve zmage Slovenije na tem EP, kar smo lahko videli preko TV-ekranov. Med drugim se je veselil tudi še s tremi drugimi posavskimi rokometaši v reprezentanci, o katerih smo pisali včeraj.

Po okužbi tretjega vratarja Aljaža Panjtarja sta kar naenkrat selektorju Vranješu na razpolago ostala samo dva vratarja, oba pa sta iz Posavja. Poleg Baznika, ki prihaja iz Rigonc, je na prvi tekmi pri eni makedonski 7-metrovki stopil na igrišče še Urh Kastelic z Drnovega. Nekaj več igralnega časa sta dobila oba ostala posavska reprezentanta, Nejc Cehte in Blaž Janc, ki sta se tudi vpisala med strelce.

Slovenci bodo drugo tekmo na EP igrali v soboto zvečer proti rokometni velesili Danski, skupinski del pa zaključili v ponedeljek proti Črni gori.

R. R., P. P.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte