Časopis za pokrajino Posavje
17.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

O portalu

Dejavnost in namen

Spletni portal PosavskiObzornik.si (prej www.posavje.info) je elektronski dnevnik in pomembno križišče informacij v regiji oziroma pokrajini Posavje, ki danes obsega občine Krško, Brežice, Sevnica, Kostanjevica na Krki, Radeče in Bistrica ob Sotli.

V redakciji portala PosavskiObzornik.si prednostno zbiramo in objavljamo vesti, poročila in različne informacije o dogajanju na območju Posavja, poleg tega pa tudi vse tisto, kar je kakor koli povezano z ljudmi iz Posavja in zato zanimivo za bralce portala.
Obvestila, ki nam jih posredujejo organizatorji različnih prireditev, srečanj, športnih dogodkov, večjih družabnih prireditev in koncertov, posredujemo v spletni napovednik, večino teh napovedi pa objavimo tudi v Posavskem obzorniku v rubriki Kam v Posavju.

Portal z različnimi interaktivnimi rubrikami in orodji omogoča sodoben in neposreden način obravnavanja različnih aktualnih tem lokalnega, regionalnega in tudi nacionalnega pomena, saj se preko njega v razpravo o aktualnih temah in problemih lahko vključujejo posamezniki, ki se sicer ne morejo ali ne želijo.
Medij je vpisan v razvid medijev pri MK RS pod zaporedno številko 1639.

Uredništvo portala

Vsebine za objavo na portalu posavskiobzornik.si pripravlja in ureja redakcija časopisa Posavski obzornik, za trženje naročenih objav na portalu pa skrbi ekipa tržnega oddelka Posavskega obzornika.
Glavni kontakti:

Uredništvo
  • 07 49 05 782
  • redakcija@posavje.info
Trženje
  • 07 49 05 780
  • GSM 040 302 809
  • marketing@posavje.info

Cilji in poslanstvo

PosavskiObzornik.si s svojo dostopnostjo in ažurnostjo prinaša zanimive in koristne informacije prebivalkam in prebivalcem posavskih krajev, organizacijam, podjetjem in institucijam s sedežem v Posavju. Posavkam in Posavcem, ki zaradi poslovnih, izobraževalnih ali turističnih namenov potujejo ali se zadržujejo v oddaljenih krajih sveta, omogoča sprotno obveščenost o dogajanju v njihovem domačem okolju. Izseljencem, rojakom, sorodnikom, prijateljem, ki dlje časa živijo izven regije po drugih krajih Slovenije ali celo v tujini, lahko pomeni zelo prijetno in tudi uporabno vez z domačimi kraji.

Tujim državljanom, gospodarskim družbam in organizacijam, ki jih zanimajo razmere in dosežki ter možnosti sodelovanja ali zgolj potovanja, lahko posavskiobzornik.si predstavlja prvi most do širših in konkretnejših informacij o področjih njihovega posebnega zanimanja.

S portalom vzpodbujamo in izboljšujemo komuniciranje znotraj regije, o kateri mnogo govorimo in s katero se veliko ukvarjajo politiki in različne institucije. V vsakdanji praksi pa se pokaže, da veliko premalo vemo, kaj se dogaja ljudem ob Savi, Mirni, Krki in Sotli. Čeprav politiki trdijo drugače, so tudi razdalje med tistimi, ki odločajo o za našo prihodnost pomembnih rečeh, še vse prevelike.

Ob obveščanju o dogodkih lokalnega oz. regionalnega pomena je pomembno tudi posredovanje lokalne oz. regionalne identitete v nacionalni in evropski prostor.

Portal postopoma gradi bogato zbirko informacij o Posavju in ne nazadnje tako kot ostali mediji in dejavnosti Zavoda Neviodunum pomeni prispevek k povečevanju kvalitete življenja prebivalcev v tem delu države.

Zgodovina portala

Prvi koraki predhodnika današnjega spletnega portala so bili pod imenom www.posavje.info narejeni že 9. maja 2004 v okviru Društva za multimedije in izvajalca Art of Energy, s čimer je skupina pobudnikov želela simbolično označiti tudi vstop regije Posavje v EU. Portal je v začetni podobi z večjim in manjšim uspehom deloval dve leti in bil začasno ustavljen proti koncu leta 2006. Za njegovega predhodnika pa lahko štejemo tudi portal Obzornik.com (prvi spletni poročevalec Posavja, 2001) in delno tudi Krsko.com (2000) ter Posavje.biz (2002), saj so tedanji ustvarjalci sodelovali tudi pri nastajanju podobe in zgradbe predhodnika portala Posavje.info.

V poletju 2016 je bila pripravljena celovita prenova portala www.posavje.info in v sodelovanju z uredništvom Posavskega obzornika njegova preureditev v portal PosavskiObzornik.si, katere izvajalec je brežiška družba Etrend d.o.o.
»

ne spreglejte

23.02.2022 | Sporočilo

Vrtnarska sezona se začenja

11.11.2020 | Redakcija

Popestritev jedilnika z ribami