Časopis za pokrajino Posavje
14.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Časopis Posavski obzornik

Posavski obzornik danes

Posavski obzornik je časopis splošno-informativnega značaja za območje statistične in razvojne regije oziroma pokrajine Posavje. Vsakih 14 dni ljudem v domove prinaša novice iz občin Krško, Brežice, Sevnica, Kostanjevica na Krki, Radeče in Bistrica ob Sotli, njegova novinarska ekipa spremlja aktualna dogajanja na področju politike, gospodarstva, kulture, izobraževanja, športa in drugih dejavnosti.

Izhajanje časopisa

Potem ko je od decembra 1997 izhajal kot mesečna revija, Posavski obzornik od 14. julija 2005 izhaja kot barvni štirinajstdnevnik (vsak drugi četrtek) na 45-gramskem papirju v časopisnem formatu. Običajno ima časopis 32 strani, občasno pa tudi več, ko uredništvo pripravi posebne tematske priloge ali pa le-te nastanejo v sodelovanju z zunanjim naročnikom.

Naklada in distribucija

Vsako številko Posavskega obzornika natisnemo v nakladi 27.500 izvodov, ki jih brezplačno, s poštno dostavo prejme več kot 27.200 gospodinjstev v občinah Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Sevnica, Radeče in Bistrica ob Sotli, kar pomeni 100 % pokritost skupno 448 naselij v regiji. Poleg tega ga prejemajo številni drugi naročniki v Posavju in drugod po Sloveniji, veliko izvodov pa pošiljamo tudi v tujino, kjer nas berejo ljudje, ki izhajajo iz naših krajev ter jim izvod časopisa pomeni dragoceno vez z domačimi kraji in ljudmi.

Podatki o branosti

Posavski obzornik je tudi edini posavski časopis, ki je uvrščen v Nacionalno raziskavo branosti (NRB), katere podatki kažejo, da že od leta 2011 časopis redno bere več kot 50.000 bralk in bralcev v starosti od 10 do 75 let, kar glede na prisotnost drugih tiskanih medijev v regiji pomeni, da je najbolj bran časopis in priljubljen vir informacij v Posavju.

Uredništvo

Uredništvo časopisa Posavski obzornik se nahaja na spodnjem naslovu, potrebne informacije pa lahko dobite tudi preko spleta in na spodnjih telefonskih številkah:

Posavski obzornik
Trg Matije Gubca 3,
8270 Krško Posavski obzornik ustvarja novinarska ekipa, pri tem pa nam pomagajo tudi honorarni sodelavci in tudi sami bralci, ki nam pošiljajo zanimivosti, obvestila o dogodkih ali se odzivajo na različno problematiko v svojem okolju.

Glavni urednik: Odgovorni urednik: Vodja projektov: Novinarji/novinarke:

Trženje in promocija

Če bi radi na svoje storitve, proizvode in dogodke opozorili bralce naše regije, je oglaševanje v Posavskem obzorniku odličen korak k uspehu! Pod zavihkom „oglaševanje“ boste našli podrobnejša navodila, lahko pa nam pišete tudi na poštni naslov ali naše elektronske naslove.
 
Trženje in promocija: NAROČANJE POSAVSKEGA OBZORNIKA