Časopis za pokrajino Posavje
21.02.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Znani Posavci

Vsebino rubrike najdeš na povezavi www.posavci.si

Posavci.si je spletni vzajemni biografski leksikon Posavk in Posavcev. 

Vanj so vključeni podatki o osebnostih, ki so rojene na območju današnje statistične regije Posavje, so tukaj živele in se šolale, predvsem pa so s svojim delom zaznamovale razvoj pokrajine v zgodovini in sedanjosti: pisatelji, pesniki, literarni ter umetnostni zgodovinarji in kritiki, novinarji, slikarji, glasbeniki, arhitekti, duhovniki, znanstveniki, raziskovalci, profesorji, gospodarstveniki, politiki, športniki … 

Prva gesla spletnega vzajemnega biografskega leksikona Posavci.si so nastala na podlagi gradiva za pripravo Posavskega biografskega leksikona, od aprila leta 2015 pa leksikon nastaja sproti, tako da njegova vsebina nikoli ni dokončna. 

Projekt Posavci.si upravlja Zavod Neviodunum Krško, ki ga omogoča s svojimi kadrovskimi in materialnimi viri v okviru neprofitnega založniškega programa. Občasno ga v obliki sponzorstev ali donacij podpirajo podjetniki, gospodarske družbe in druge organizacije. 

Predloge za objavo novih osebnosti v spletnem leksikon Posavci.si lahko pošljete na naslov posavci@posavje.info ali nam jih posredujte preko spletnega obrazca, o njihovi uvrstitvi v leksikon pa bo odločal uredniški odbor Založbe Neviodunum.


Ogled leksikona