Časopis za pokrajino Posavje
21.02.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv
OGLAŠEVANJE NA PORTALU OGLAŠEVANJE V ČASOPISU

OGLAŠEVANJE V ČASOPISU

Trženje in promocija

Če bi radi na svoje storitve, proizvode in dogodke opozorili bralce regije Posavje, je objavljanje v Posavskem obzorniku pravi korak k uspehu. Podatki iz Nacionalne raziskave branosti kažejo, da časopis redno bere kar 50.000 bralk in bralcev v starosti od 10 do 75 let, kar glede na prisotnost drugih tiskanih medijev v regiji pomeni, da je Posavski obzornik daleč najbolj bran časopis in priljubljen vir informacij v Posavju. Za oglaševalce so še posebno zanimive tematske strani in posebne priloge, kot so ZNANJE, UREJAMO DOM, SADOVI NARAVE, PODJETNO POSAVJE, VARNOST in druge. Za sodelovanje z oddelkom za trženje so vam na voljo naslovi:

POSAVSKI OBZORNIK, Trg Matije Gubca 3, 8270 KRŠKO,
e-naslov: marketing@posavje.info,
telefon: 07 49 05 780 ali 040 302 809.

Navodila za izdelavo oglasov

Predloge oglasov za objavo v Posavskem obzorniku sprejemamo v naslednjih formatih: AI, PDF, TIFF, JPG, EPS. Vse pisave morajo biti v krivuljah, vse bitne in vektorske slike v CMYK.
Če so v datoteko vključene skenirane fotografije, naj bo resolucija črno-belih najmanj 200 dpi in barvnih (CMYK color) najmanj 250 dpi. Datoteka naj bo orientirana tako kot v objavi POKONČNO / LEŽEČE pozitivna, brez zrcaljenja.

CMYK barvna nasičenost max. 270 % (seštevek vseh štirih barv na določeni točki ne sme presegati 270 %),
PDF: Standard PDF/X-3:2003, kompatibilnost: Acrobat 4 (PDF 1.3)
Oglasi so lahko dostavljeni na naslednjih medijih: CD, CD-Rom, DVD ali e-mail. Dostavljeni mediji za prenos diskete ali CD ROM plošče postanejo last uredništva. Na izrecno željo naročnika jih vrnemo po pošti na stroške naročnika. Ne jamčimo za morebitne poškodbe medijev ob vrnitvi po pošti.

Pri zasnovi oglasa je potrebno upoštevati razliko v belini časopisnega papirja v primerjavi s papirjem, na katerem so običajno izdelane predloge.